Kapalı alanlarda sigara içilmesine getirilen yasak, toplumun tamamından destek gördü.

Çünkü atılan adım vatandaşın sağlığını korumakla ilgiliydi. Ben ömrüm boyunca hiç sigara içmedim diyenler, kapalı ortamda bulunduklarında içinler kadar etkileniyorlardı.

Kısacası iktidar, halkın sağlığını düşündü ve gereğini yaptı.

***

Şimdi gelelim diğer mevzuya.

Devlet mekanizmasını işleten AK Parti hükümeti her nedense, bahis oyunlarına karşı tutumu, sigaraya karşı verdiği mücadeleyle örtüşmüyor.

Her köşe başında sözde şans oyunu adı altında kumar bayileri, kolay para kazanma hayalini körüklüyor.

Her an, günün 24 saati, farklı farklı şans oyunlarıyla gençler içinden çıkılmayan tuzaklara itiliyor.

Elinizi vicdanınıza koyun, halkın huzurunu bozan, aile müessesinin temeline dinamitleyen bir illet nasıl oluyor da milli oluyor? Buradan elde edilen gelirler helal kazanç olarak kabul ediliyor?

Aynı zamanda toplanan vergilerle, amirin, memurun, hacının, hocanın maaşları veriliyor.

Ve bu insanlar hala ölü taklidi yapmaya devam edip, ‘Adalet ve Kalkınma’dan söz ediliyor.

***

Her fırsatta “vatandaşının beden ve ruhun zinde olması için çalışıyoruz” diye tabelasında Adalet ve Kalkınma yazan AK Parti hükümeti, zaten ekonomik olarak zor durumda olan yurttaşlarının psikolojilerinin bozulmasını adeta seyrediyor.

Lafa geldiğinde milli ve manevi değerlerden bahseden kimi çevreler ise televizyon ekranlarında bile reklamı yapılmaya başlanan misli belalara karşı, üç maymunu oynamaktan zevk alıyorlar.

***

Durum o kadar vahim ki, vatandaşa hayal kurduran hayal ürünü sanal kumarlar, aile facialarını, yani boşanmaları tetikliyor.

Gazin Bursa’nın caddelerini, ellerinde kalem, cama, çerçeveye asılan kumar bültenlerini incelip, çok para kazanma tuzağına itiliyorlar.

İnternet üzerinden online kumar hizmetleri verenlere baktığımızda, büyük holdingleri görüyoruz.

Hatta bu şirketler milletin cebinde 10 lirayı almak için futbol takımlarına bile sponsor olarak, para kazanma derdinde olan insanları karanlığın içine itiyorlar.

Yaşanan bu utanca, sigara yasağı konusunda hassas davranıp, kararlı olduklarına dikkat çeken AK Parti iktidarı, ne yazık ki, şaşırtmaya devam ediyor.

Unutmadan son bir şey ekleyeyim, dört kişi bir masa etrafında toplanıp, iskambil oynadıklarında, ‘sizi gidi kumar müptelaları’ deyip, gözaltına alınmaları da, bu ülkenin ne hale geldiğini gösteriyor.

****

İHSANDER’İN ADIMLARINA DESTEK VERİN

Geçen gün İHSANDER,

Şehrimizdeki bazı STK’ları Merinos platosunda AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ve Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan’la bir araya getirdi.

Bu isimlerin bir arada toplanmalarının tek nedeni; uyuşturucu, madde bağımlılığı.

Özellikle genç yaştakileri cenderesinde inim inim inleten bu illetle ilgili, herkesin canla başla mücadele etmesi gerektiğini söyledi; Zararlı Alışkanlıklardan Korunma Dernek Başkanı Ercan Durak.

Durak’ın verdiği mücadeleyi bilen, takip eden birisiyim.

Tek tekte olsa, onlarca insanı, uyuşmuşluktan kurtardı.

Şimdi,

Fedakârlık penceresini sonuna kadar açıp, Bursalıları madde bağımlılığıyla mücadeleye çağırıyor.

O zaman, hep birlikte el uzatın İHSANDER’e.

****

BİR SÖZ

Ceza infaz sistemi yeniden gözden geçirilecek. Yapanın yanına kâr kalıyor algısını ortadan kaldıracağız.

Abdülhamit Gül