Köprülerden geçiş garantisi verilen ve hiçbir taksit ödemesinin aksatılmadığı müteahhitlerle ilgili olarak Yavuz Ağıralioğlu, "Çok zor dönemdeyiz. Milletimiz de fakirlik çekiyor. Her ay size taahhüt edip de ödediğimiz bu paraları bir iki yıl tehir ediyoruz" denilmesi gerektiğini belirten Ağıralioğlu, "Bunları diyemiyorsanız, vatandaşınıza da sabırdan bahsedemezsiniz" diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İstabul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu

‘MİLLETE FEDAKARLIK YAP DEMEYİN’

Erdoğan’ın 1994 yılında parmağındaki alyansı göstererek "İşte bütün servetim bu yüzük" sözünü hatırlatan Ağıralioğlu şunları söyledi: Yolculuğunuzun başında parmağınızdaki yüzüğü gösterip ‘Bundan başka malım yok’ sözünü idealizminizin payandası haline getirmişseniz bugün aynı ahlakı taşımak zorundasınız. Taşımıyorsanız milletinize fedakarlıktan bahsedemezsiniz. Nasihatlarla iktidara gelen bir kadro var. Makam aracı şatafatı, lüks, debdebe, itibardan tasarruf olmaz laflarının arkasındaki israf mekanizmasını görünce milletinize sabır tavsiye etmek, milletinize hürmetsizliktir. Müteahhitlerinize sabır tavsiye edemiyor da dar gelirlere sabır tavsiye ediyorsanız bu milletinize hürmetsizliktir.Pandemi ile mücadele sürecinde IBAN numarası paylaşılan bir devlet olduk" diyen Ağıralioğlu, "Memleket kötü yöneltildi, kaynaklar israf edildi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomiyi iyi yönetemiyor. Dolar olmuş 8 lira. ‘Dolarla benim hiçbir işim yok’ hissiyatı taşıyan bir ekonomi bakanımız var. Dolardaki en ufak bir hareketliliğin ekonomimize getirdiği yük ortadayken ‘dolarla mı maaş alıyoruz’ diyen bir ekonomi bakanımız var" şeklinde ifadeler kullandı.

‘DOLAR 8 LİRA OLDU’

Ağıralioğlu, dolar kurunun 6 lirada tutulabilmesi için 100 milyar dolar para harcandığını belirterek, "Dolar 8 lira oldu, döviz rezervi kalmadı. Ekonomi Bakanı hala 'Dolarla mı maaş alıyorsunuz?' diyor. Beyefendi, dolarla maaş almıyoruz ama senin yönettiğin ekonomide elde döviz kalmadı. Artık, AK Parti’nin piyasalara müdahale etme şansı da kalmadı" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi