CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu TBMM'nin 27. Dönem 3. Yasama Yılı 55. Birleşim toplantısında gündem dışı söz alarak Bursa'da yaşanan hava kirliliğine vurgu yaptı.

Kayışoğlu, Bursa'da yapılan ölçümlerin Dünya Sağlık Örgütü değerlerinin 4 kat üstünde olduğunu söyledi ve ekledi:

'BURSALILAR GERÇEKTEN ZEHİR SOLUYOR'

"Ben Çevre Bakanına ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanına sesleniyorum buradan: Bursalılar gerçekten zehir soluyorlar. Bu bir slogan değil, bu bir gerçek. 2019 yılında yapılan ölçümlerde, partikül madde oranı ulusal değerlerin tam 2 katı üstünde, Dünya Sağlık Örgütü değerlerinin de tam 4 katı üstünde çıktı. Hem bu partikül maddeler hem trafikten kaynaklanan azot oksitler -ki onun da değeri çok yüksek- erken ölümlere sebebiyet veriyor. "

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala'nın bilimsel çalışmalarına atıfta bulunarak Bursa'da her 5 kişiden birinin hava kirliliğine bağlı sağlık sorunları nedeniyle erken öldüğünü belirten Kayışoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı tedbir almaya çağırdı.

' HER 5 KİŞİDEN 1'İ ERKEN ÖLÜYOR'

"Akciğer kanseri, astım, alerji hastalıkları çok yaygın. Kayıhan Pala Hocamızın yaptığı bilimsel ölçümlere göre, Bursa'da her 5 kişiden 1'i hava kirliliğine bağlı olarak erken ölüyor. Bütün Bursalılar antihistaminik bağımlısı oldu. Herkeste alerji var ve çok ciddi bir sorun olarak karşımızda dururken gerekli tedbirler alınmıyor, bir an önce gerekli tedbirlerin alınmasını talep ediyorum buradan."

Editör: Haber Merkezi