Elazığ'daki depremin İstanbul'da olması durumunda bir felaketle karşı karşıya kalınacağını ifade eden Karaduman, İstanbul ya da başka illerde bir deprem hazırlığı yapılmadığını gördüklerini savundu. 

Konya'dan daha küçük bir yüzölçümüne sahip Hollanda'da nüfusun belli bir yerde toplanmadığına, ülkenin her tarafına yayıldığına dikkati çeken Karaduman, "Yani küçük yüzölçümüne ve kalabalık nüfusa rağmen insanların istiflendiği bir Hollanda yoktur." diye konuştu. 

Karaduman, deprem tehlikesi göz ardı edilerek Anadolu'da insanların "istiflendiği" bir şehircilik anlayışı olduğunu iddia etti. 

Karaduman, "Meclis'te grubu bulunan ve bulunmayan bütün milletvekilleri özel bir oturumla mutlak surette bir araya gelmeli, önümüzde bizi bekleyen deprem tehditlerine karşı önemli bir çalışma grubunu oluşturmalıdır. Unutulmamalıdır ki şehirler rant odaklı değil, insan odaklı dizayn edilmelidir. Unutulmamalıdır ki deprem değil, rant odaklı politikalar öldürür. Ne yazık ki, TBMM'de deprem araştırma önergelerinin AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi." diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi