Ahmet Davutoğlu,  doların 2 yılda ulaşacağı yere 28 günde ulaştığını ifade ederek, “Dolar o kadar hızlı koştu ki Hazine ve Maliye Bakanının hayalini bile geçti” dedi. Macron’un Türkiye hakkındaki sözleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan mizah dergisine ilişkin de konuşan Davutoğlu, “Hiçbir devlet başkanı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret edemez. O hakareti yaptığı anda seçilmiş cumhurbaşkanının hem yanında olur hem de makamın onurunu koruruz” ifadelerini kullandı.

'KAYNAKLAR DÜZGÜN KULLANILMIYOR'

“Halkın içine girdiğinizde o fakirliği görüyorsunuz” diye sürdüren Davutoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanının yanlış gördüğü şey kullandığı hazine kendisinin hazinesi değil. Milletin vergileriyle gelen hazine. Kimseye o rızkı o veriyor değil. Birisi rızkım daraldı diyorsa kaynaklar yanlış kullanıldığı için rızkı daralıyor. Kaynakları düzgün kullanın” dedi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 2020 yılındaki doların hedefine 28 günde ulaşıldığına dikkat çeken Davutoğlu, “2 yılda ulaşacağı yere 28 günde yol kat etti. Dolar o kadar hızlı koştu ki Hazine ve Maliye Bakanının hayalini bile geçti” ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi