AK Parti’den istifa eden Bağımsız İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nün, 21 aydır cezaevinde bulunan Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul hakkında “dini istismar eden bir oluşumun lideri” diye bahsetmesine tepki gösterdi.

‘90’LARA GERİ DÖNDÜK’

Yeneroğlu, sosyal medya hesabından emniyetin basın açıklamasını paylaşarak, “Polis hangi yetkiyle 'dini istismar' tespiti yapıyor, bunun hukukta dayanağı ne? Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nün basın açıklaması baştan aşağıya 90lardan hatırladığımız temel hakları hiçe sayan reddiyeci ve savunmacı bir refleks. Eskileri hatırlamak zorunda kalmak ne kadar acı” ifadelerini kullandı.

‘YENEROĞLU ÇARPITIYOR’

Eski AK Partili Yeneroğlu’na Twitter hesabından tepki gösteren İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ise, bu ifadenin savcılık iddianamelerinde de olduğunu hatırlatarak, “Savcılık iddianamesinde yer alan ifadenin kullanıldığı açıklamayı eleştirmekte dahi kifayetsizsiniz” dedi. İnce, “Açıklamayı çarpıtmak görevinizin sorumluluğuyla bağdaşmaz. Kamu düzenini bozmaya çalışanlara arka çıkışınız öfkenizin ve kininizin yansımasıdır” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi