Devlet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevlerinde bulunan, yapılacak muhtemel kabine değişikliğinde Tarımv ve Orman Bakan koltuğuna aday gösterilen Çelik, "İlk turda yüzde 40 ve üzeri oy alan seçilsin. Yüzde 50+1 formulü Türkiye'yi yorar" şeklinde ifadeler kullandı.

Faruk Çelik, 31 Mart seçiminde AK Parti'nin oy kaybına ilişkin yaptığı yorumda, “Demokrasi bu. Sandığa gideceksiniz, seçime gireceksiniz, millet terazisine çıkacaksınız. Millet de size oy verecek, sizi tartacak. Bu yönüyle bakmamız gerekiyor. 25 yıl AK Parti’yi büyük şehirlerde iktidar yapan seçmen bu seçimde bazı yerlerde kırmızı kart gösterdi” dedi.

Çelik "4-6 Ekim’de Kızılcahamam'da toplantı var. Bana da davetiye geldi, katılacağım. Diğer arkadaşların da tümüne geldi.  Parti'den ayrılan arkadaşlara da davetiye gelmiş. Gelsinler, 300 milletvekili önünde her şeyi söylesinler. Bunlar yapılmadan, ilgili platformlarda mücadele verilmeden parti kurma yaklaşımları bu süreçte sakıncalı"  şeklinde konuştu.,

Editör: Haber Merkezi