10 milletvekili olan Ak Parti’de adeta ağabey vekil krizi yaşanıyor. Çelik ve Arıç’tan sonra AK Parti Bursa milletvekillerine ağabeylik yapacak ismin olmaması, siyasette kendini hissettiriyor.

Üç dönem Bursa’yı TBMM’de temsil eden, Devlet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’yla birlikte , partisinde önemli görevlerde bulunan Faruk Çelik’in yanı sıra, Başbakan Yardımcılığı yapan Bülent Arınç, AK Parti Bursa Milletvekillerini kucaklayan, toparlayan ve motive eden isimler olarak tarihe geçmişlerdi. Bu iki siyasi figür kenara çekilmesinin ardından iktidar partisinin 27. dönem Bursalı parlamenterlerine ağabeylik yapacak, tecrübelerini paylaşacak isimlerin olmaması, kentte siyasetin şekillenememesine, yönlenememesine neden olduğu kaydediliyor.

HAFIZA SİLİNDİ

Ağabey konumundaki iki ismin özelliği yatırım çekmek, takip etmek ve neticelendirmekle ilgili inanılmaz güç ve yetenekleri hafızalardaki tazeliğini koruyor. Sivas hızlı trene binmeye hazırlanırken, Bursa’da YHT projesinin değiştirilmesi ve inşaatının durması, Çelik ve Arınç’ın ağırlığının olmamasından kaynaklandığı ifade ediliyor. Bursa’da yaşanan süreci yakından takip edenler, siyasi hafızasının silinmesinin şehirde boşluk meydana getirdiğini ileri sürüyorlar. Arınç ve Çelik’in kentte aktif siyaset yatığı dönemde her alanda belirleyici, kuşatıcı rol üstlenmeleri teşkilata inanılmaz güç veren figürler olarak biliniyor.

Editör: Haber Merkezi