Kulüpler Birliği Vakfı, Süper Lig’in 18 takımının yanı sıra lige yeni yükselen Hatayspor ve BB Erzurumspor’un da katılımıyla 20 takımla gerçekleştirildi. Toplantıda flaş kararlar alınırken gündeme damga vuran olay, bu sezon küme düşmenin kaldırılması yönünde TFF’ye tavsiyede bulunulması kararının alınması oldu.

Toplantıdan sonra konuşan Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, “Ligi son 3 sırada bitiren Hes Kablo Kayserispor, BtcTurk Yeni Malatyaspor ve MKE Ankaragücü, ligden düşmenin kaldırılmasını talep etti. Toplantıda, kulüplerin tamamı bu konuda ortak görüşte birleşti” dedi ve ekledi: “Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil: “Süper Lig’in 20 takımla oynanmasının bazı ekonomik kayıpları olacak. Ama inanıyorum ki böyle bir karar alındığında bakanlığımız ve diğer gelir yaratıcı merciler, kulüplerin kaybı olmadan, 20 takımla oynanacak bir formatı kuracaktır.”

20 TAKIMLA DEVAM EDİLSİN

Sepil, ligin gelecek yıllarda kalıcı olarak 20 takımlı bir lige dönüşmesini de istediklerini dile getirirken “Önümüzdeki yıllarda 20 takımlı bir ligin sağlanabileceğini düşünüyoruz. Bu konudaki müracaatımızı, federasyonumuza ileteceğiz. Bize teklifle geleceklerini biliyoruz” ifadelerini kullandı.

'BİR YIL ERTELEYİN'

Gündemin en çok konuşulan konusu olan yeni yabancı düzenlemesi hakkında da açıklamalarda bulunan Sepil, “Ortak aldığımız karar; yabancı kuralın bu sene yapılmasının kulüplere hiçbir faydası olmayacağı yönündedir. Ekonomik anlamda kötüleşen kulüplere bu kural yara açacaktır. Bunu 1 yıl erteleyelim. Bu hızla alınan kararın hiçbir faydası yok” dedi ve ekledi:

Editör: Haber Merkezi