Kira fiyatlarının en düşük emekli maaşının önüne geçerken, yapılan ek yüzde 5 artış kamuoyunda şimdiden tartışılmaya başladı.

T.C. kimlik numarası 0,2,4,6,8 ile bitenlere süper müjde! Hesaplara 16 bin Lira yatacak T.C. kimlik numarası 0,2,4,6,8 ile bitenlere süper müjde! Hesaplara 16 bin Lira yatacak

Bakanlar Toplantısı Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının ardından Erdoğan, milyonlarca emeklinin beklediği ek zam oranını açıkladı. SSK ve Bağ-Kur emeklisine ilave yüzde 5 daha artış yapacaklarını söyledi. Erdoğan, en düşük emekli maaşının 10 bin TL olacağını duyurdu ve 2024'ü emekliler yılı olarak ilan etti.

Erdoğan, Beştep'deki toplantının ardından şunları söyledi:  

"BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Türkiye olarak biz kendi hedeflerimize bağlı kalarak yatırım, üretim, istihdam, ihracat ve cari fazla yoluyla büyümeye devam edeceğiz. Hükümet programlarımızda taahhüt ettiğimiz yatırımları hayata geçiriyoruz. Depremle yıkılan şehirleri ayağa kaldırma önceliklerimiz arasında yerini alıyor. İl ziyaretlerimizde inşası biten ulaştırma yatırımlarının açılışını yapacağız. Yüzde 9'a düşürdüğümüz işsizliği daha da aşağıya çekmemiz gerekiyor. İstihdam yükümlülüğümü 2 kata, taahhüt oranını yüzde 60'a düşürüyoruz. İşverenlerimiz nitelikli iş gücünü yetiştirme imkanı bulacaktır. Deprem bölgesinde bu programı daha fazla destekle yürüteceğiz. Deprem bölgesindeki işyerlerinin yükümlülüklerini kaldırmıştık. Kurs ve programların 2024 için istihdam taahhüdü yüzde 30 olarak uygulanacak. Cep harçlıkları da asgari ücretin yüzde 30'u düzeyinde verilecek. Hayvanları telef olan vatandaşlarımızın zararını karşılıyoruz. 910 milyon lira kaynak kullanarak yetiştiricilerimize telef hayvanlarının yerine hayvan verdik.

“HAYAT PAHALILIĞIYLA İLGİLİ YARDIM BEKLİYORUZ”

En çok yoğunlaştığımız alanlardan biri de hayat pahalılığı ve enflasyonla verdiğimiz mücadeledir. Enflasyonu aralık ayında yüzde 2.3 seviyesine gerilemesi yürüttüğümüz kararlı mücadelenin işaretidir. Hayat pahalılığı ve enflasyonla mücadelede milletimizin yardımını bekliyoruz. Bu meselenin teknik boyutu kadar psikolojik boyutu önemlidir.

 YÜZDE 5 EK ZAM

İnsanımızın refah düzeyini yükselmek için çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutmaya devam edeceğiz. Geçen yılın son aylarındaki yaptığımız hesaplarla 16 milyon emekliye 5'er bin lira ödeme gerçekleştirdik. Çalışan emekliler de ödemelerini aldı. Emeklilerimizi darda bırakmıyoruz, emeklilerimizin arasındaki artışı yakınlaştıracak adım artıyoruz. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz için ilave yüzde 5 artış yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum. Bütçe imkanlarımızı zorlama pahasına da olsa emeklilerimizi asla darda bırakmıyoruz. SSK ve Bağkur emeklilerimizin Ocak 2024'den itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6'ya yükseliyor. Memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuzda eşitlenecektir. Emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz.

"2024'Ü EMEKLİLER YILI İLAN EDİYORUZ"

2024'ü emekliler yılı olarak ilan ediyoruz. Amacımız bu vesileyle emeklilerimizin hayat kalitesini artıracak yeni hizmetleri devreye almaktır.

Editör: Bilal Kayaaltı