Kıdem Tazminat, Türkiye’nin en önemli haklarından biri olarak değerlendiriliyor. İşçiler, haklarını alamamaktan dolayı sürekli yargı yoluna başvuruyor ve uzun süren yargılamalar mağduriyetleri arttırıyor.  

TES’in yeniden hayata geçebileceğini belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kıdem tazminatını gündemlerine aldıklarını ve sorunu çözecekleri mesajını verdi.

İşçi hakkıyla ilgili mağduriyetlerin gündemden düşmemesinin ardından hükümet harekete geçti. İleriki günlerde TES sorununun çözülmesi için çalışmaların başlaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, kıdem tazminatı konusuna da değinerek, “Kıdem tazminatı konusunda maalesef çok ciddi problemler de var. Ödenmeme meseleleri var. Başka sıkıntılar var. Oluşturduğu bir belirsizlik var. Dolayısıyla bir dönem bir fon oluşturup bununla bu problemi çözme gibi bir yaklaşım vardı. Dolayısıyla bunlar önümüzdeki dönemde yine Türkiye’nin gündemde olan konuları olacak” şeklinde ifadeler kullandı.

Yılmaz, kıdem tazminatı konusunda tek yanlı bir çözüm dayatmayacaklarını belirterek, işçi kesiminin temsilcileriyle istişare içinde çözüme ulaşmak istediklerini söyledi.

Emekli sayısı daha da artacak, EYT detayı ortaya çıktı Emekli sayısı daha da artacak, EYT detayı ortaya çıktı

OVP’nin içeri ve dışarıda bir güven unsuru oluşturduğunu belirten Yılmaz: “Yaraları saracağız, enflasyonu düşüreceğiz, istihdam ve büyümeyi koruyacağız, sosyal refahı güçlendireceğiz”

Orta Vadeli Program’ın (OVP) toplumun hemen tüm kesimleriyle istişare edilerek hazırlandığını belirten Yılmaz, OVP döneminde depremlerin yaralarını sarmayı, enflasyonu kademeli bir şekilde tek haneye düşürmeyi, bunları yaparken istihdam ve büyümeyi olabildiğince korumayı ve sürdürülebilir sosyal refah ile sosyal adaleti güçlendirip, oluşturulan refahı toplumun bütün kesimlerine yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Yılmaz, bu dört amaca, para, maliye politikaları ve yapısal reformlarla ulaşmayı öngördüklerini anlatarak, OVP’nin içeri ve dışarıda bir güven unsuru oluşturduğunu ifade etti.

Editör: Bilal Kayaaltı