Uyuşturucu kullanımındaki artış endişe verici boyutlara çıktı. Metamfetamin müptelası olan gençler korkunç bataklığın içinde.

 İstanbul baronların mekanı haline gelirken, lüks semtlerdeki rezidanslarda satın aldıkları dairelerde uyuşturucu trafiğini yönlendirdikleri tek tek ortaya çıkıyor. 

Türkiye, 2023 yılında uyuşturucu ile mücadelenin zorluğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayımlanan raporlar, ülkenin uyuşturucu ile mücadelede ciddi boyutlarda başarılar elde ettiğini fakat hala büyük bir tehdit altında olduğunu ortaya koydu.

Ünlü meydan boş kaldı Ünlü meydan boş kaldı

“MÜCADELE YETERSİZ”

CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, 2023 yılında meydana gelen 251 bin 103 uyuşturucu olayının ve gözaltına alınan 312 bin 148 kişinin, iktidarın uyuşturucu ile mücadele konusunda yetersiz kaldığını gösterdiğini belirtti. İlgezdi, "Vatandaşlarımız uyuşturucu batağına sürükleniyor. İktidarın bu sorunu çözme konusunda somut adımlar atması gerekiyor," dedi.

2023 yılı içerisinde ele geçirilen uyuşturucu miktarları ise şöyle: 73 bin 507 kilo esrar, 142 milyon 708 bin 414 kök kenevir, 16 milyon 964 bin 403 kök haşhaş, 3 bin 073 kilo 317 gram eroin, 1.637 kilo 22 gram kokain. Ayrıca, 14 milyon 102 bin 448 adet sentetik ecza ve büyük miktarlarda diğer uyuşturucu maddeler ele geçirildi. İlgezdi, bu verilerin Türkiye'nin ne kadar büyük bir uyuşturucu tehdidi altında olduğunu açıkça gösterdiğini vurguladı.

Son dört yılda yakalanan uyuşturucu miktarları da endişe verici boyutlarda. Metamfetaminden kokaine, ecstasyden bonzaiye kadar geniş bir yelpazede uyuşturucular ele geçirildi. İlgezdi, bu süre zarfında ele geçirilemeyen uyuşturucuların geleceği tehdit etmeye devam ettiğini ve acil önlemler alınması gerektiğini söyledi.

Editör: Bilal Kayaaltı