Bunca sorun varken, Cumhurbaşkanı ile Beştepe’de hangi CHP’li görüştüğünü konuşuyoruz

Hatırlarsanız bir yazısında tartışma yaratan Sözcü yazarı Rahmi Turan, 'Külliye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen CHP'li isim' iddiasının 'Yüzde yüz doğru olduğunu' iddia etti ve haber kaynağının endişeye kapıldığını belirterek "Ben de ona, söylediği ismi unutacağıma dair söz verdim" ifadelerine yer verdi.’

Kaç gündür konuştuğumuz bu.

Bunca sorun varken, çiftçi zordayken, esnaf kepenk kapatırken bu meseleyi konuşmak açıkçası gündem belirlemekten öteye geçmiyor.

Ben iki ihtimal üzerinde duruyorum. Birincisi Beştepe’den biri kuyuya taş attı 40 akıllının çıkarmasını bekliyor. Yani Beştepe kendince gündem belirleyebilir.

İkincisi ise CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası bir erken kurultaya giderken karşısına çıkacak rakibin Beştepe’yle görüştüğü algısını oluşturmak.

Tabii ki bunlar bir iddia. Bunu en iyi sonuca ulaştıracak olan da İddianın sahibidir. Biz bu ceviz kabuğunu doldurmayacak bir olayla ilgilenirken neler oldu Türkiye’de ona bir bakalım.

Türkiye'nin çeşitli illerine dağılmış durumdaki yaklaşık 15 termik santralin baca filtrelerinin takılmasını 2,5 yıl daha erteleyen kanun teklifi AKP ve MHP'lilerin oylarıyla kabul edildi.

*** –

Mardin'de borçlu çiftçiye elektrik verilmeyecek.

Mardin'deki tarımsal sulama abonelerinden 1 milyar 200 milyon lira alacağı bulunan Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), ödemeler yapılmadığı takdirde önümüzdeki haftadan itibaren enerji verilmeyeceğini duyurdu.

Bu iki maddeye bakıldığında bile bizim kim kimi ziyaret etti demekten daha önemli sorunlarımızın olduğunu göreceğiz. Çevremiz, doğa kirleniyor. Gelecek nesilleri zora sokuyor, istikballerini katlediyoruz.

Çiftçi tarımsal sulama içim kullandığı enerjinin parasını ödeyemiyor. Ödeyemediği takdirde sırf Mardin iki bazında düşünürsek kırmızı mercimek hasadı yapılmayacak bu da çorbanın kaynamayacağı anlamına geliyor.

Tek gündemimiz üretim ve birlik beraberliğimiz için neler yapmalıyız olmalı. Şatafatlı mevlütler ve CHP’den birinin birini neden ziyaret ettiği olmamalı...