Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde milletvekilliğini ret ederek İYİ Parti’den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, katıldığı televizyon kanalında gündeme dair soruları yanıtladı. tv100'de Cansu Canan Özgen ile Özgür İfade programında geçmiş dönem  milletvekili  Ağıralioğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili "Masayı kendi heveslerine göre organizasyon olarak kurdu. Masada İYİ Parti'nin emeklerini pusuladı. 5 yıllık emeklerimize Kemal Bey pusu kurdu. Aslında Kemal Bey tek adam evet. Demokrasi kılıklı tek adam" dedi.

İşte Yavuz Ağıralioğlu’nun ezber bozan açıklamaları:

“MEMLEKETTE DERT ÇOK”

- İYİ Parti bu mevzuda zaten kaybedileceğine dair bir siyasi kurgusu vardı ve zaman zamanda dillendiriyordu. Bu kadar derdi, problemi olan memlekette siyaset, memlekete umut olabilme kürsüsüdür. Bunlar dururken başımıza ne geldiğini konuşmayı ben hürmetsizlik sayarım. Olanı, olması muhtemeli ben seçimden önce konuştum. Ben seçime ilişkin endişelerimi paylaştım. Siyasetçiler haklı çıkmayı severler, bu kadar derdin olduğu şartlarda 'ben demiştim' demek beni mutlu etmiyor. Keşke ben mahçup olsaydım.

“DEMOKRASİ KILIKLI TEK ADAM”

Sonuç diye gördüğünüz şeyin benim itirazlarıma konu olan, görüntüde ‘Parlamenter sisteme dönmeyi arzu ediyoruz’ iddialarının arkasında partisini cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine göre yöneten bir irade var. Aslında Kemal Bey partisini cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine göre yönetiyor, süreci cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine göre yönetiyor. Tek adam evet. Demokrasi kılıklı tek adam. Masayı kendi heveslerinize göre organizasyon olarak kurmanız böyle, masada İYİ Parti'nin emeklerini pusulaması öyle... 5 yıllık emeklerimize Kemal Bey pusu kurdu.

 “30 YILLIK KÜFÜR ETTİRDİNİZ”

- Türkiye'de farklılıklarınızla memleket yöneteceğiz diyorsanız İYİ Parti'nin farklılığına niye dayanmadınız. Eleştirileri, farklılıkları seviyoruz diyorsanız İYİ Parti'nin eleştirilerine niye saldırdınız? 'Kaybeder miyiz?' diye endişesi olan İYİ Parti kurmaylarına troller vasıtasıyla niye sövdürdünüz? Niçin İYİ Parti'nin kaybetme endişesine 3 gün boyunca 30 yıllık küfür ettirdiniz? Muhalefet hoşgörü görüntüsü altında taahmülsüzlük, demokrasi görüntüsü altında tek adamlık, istişare görüntüsü altında dayatma ile karşı karşıya kaldı.

" İYİ PARTİ ZARAR ETTİ"

Kemal Bey bir önceki protokolde altı genel başkanın tam mutabakatı ile aday seçilebilir, aksi halde seçilemez. Birisi itiraz ederse genel başkan aday seçilemiyor. Meral Hanım defalarca kamuoyunda veto etti. Meral Hanım 'sizin adaylığınızda kaybedeceğimizi düşünüyoruz, sizin adaylığınıza karşı değiliz' dedi. Anketlerde Kemal Bey'in adaylığında İYİ Parti seçmeninin sandığa taşınamıyordu. Propaganda gücü kaybediliyordu. Altı kişi mutabakatla bu kararı alıyorsa biz itiraz ettiğimizde,  bu mutabakat olmadığına göre başka bir şey istişare edilecek. Orada kriz çıktı, dayatma o. 'Kazanması muhtemelen adayların ismi geçiyordu, anket yaptıralım, siz çıkarsanız başımızın üstüne, çıkmazsanız seçimi riske etmeyelim' dedik. Böyle bir itiraza 'siz bilirsiniz, siz imzalamazsanız da olur' demek 'biz bu masayı adaylığımız teyidi gibi bir organizasyonun aparatı haline getirdik' demektir. Bu kriz 'siz ne isterseniz yapabilirsiniz' demekten çıkmıştır kriz. İYİ Parti kalktı, güven kaybetti, oturdu oy kaybetti. İYİ Parti gören oldu, ama engelleyemeyen olduğu için İYİ Parti zarar etti.

İYİ Parti'de istifa rüzgarı devam ediyor İYİ Parti'de istifa rüzgarı devam ediyor

"HER ŞEYİ MÜBAH GÖRME İLKESİZLİKTİR"

 Muhalefet o kadar ağır yara aldı ki memlekette muhalefetin ne dediğini umursayan bir Allah'ın kulu kalmadı. Muhalefetin çok ağır bir türbülansta olduğunu düşünüyorum. Seçmene yarış atı gibi davranmamak lazımdı. Ben seçmenin yarış atı gibi varış çizgisine koşturulmasını doğru bulmadım. Kazanmak için her şeyi mübah görme ilkesizliğe yol açıyor.

Editör: Bilal Kayaaltı