Biliyorsunuz kelli felli gazetecileri makamlarına çağırıp, teyemmüm taşı hediye etmişler, hep birlikte güzellemelerde bulunup, sanal projeleri ele almışlardı.

O gazeteciler de, nereden geliyor bu değirmenin taşları diye sorma zahmetinde bulunamamışlardı! Zaten, güzellemede bulunanlar, dertlenmesini bilmezler, sadece hikaye anlatırlar.

Bu arada…

Bu fanilerden birisi, kimilerine göre demokrat olan, 2 yılda iki partiden istifa edip, ardından da AK Parti’ye geçerken üyelik rozetini Bülent Arınç’ın taktığı Ali Mollasalih’in olduğunu bu şehirdeki siyasetçiler muhtarlar ve sözde sivil toplum kuruluşları da biliyor.

Geçenlerde bir milletvekiliyle konuşurken şu tarihi çıkışı yaptı, ‘Eğer riyakarlık ve karaktersizlik insanların imtihanı olmasaydı, Ali M. Salih’in yüzüne bu şehirde kimse bakmazdı.’

Ah ulan Rıza, ne gerek vardı, üç günlük dünya için kıvrılmaya!

***

Hatırlayacaksınız, geçtiğimiz hafta Yıldırım Belediyesi’nde görevden almalar yaşanmıştı.

Bu mevzuyla ilgili,

İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Kemal Ataç, Çarşamba günü Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a, ‘ya açıkla, ya da istifa et’ başlıklı bir çağrı yaptı.

Daha önce de meclis üyesi Muhammet Budaklı, Yıldırım ilçesindeki skandalları gündeme getirmiş, 'ey ahali' demişti.

Kemal Bey açıklama yaparken her ne kadar Ali Mollasalih’in ismini zikretmese de, ‘3 başkan yardımcısı’ dedi.

Ataç, Oktay Yılmaz’a çağrıda bulunurken, söylediklerini bir kere daha anımsatalım:

"Yıldırım Belediyesi’nde yaşanan görevden alma olayları, ilçemizin doğru dürüst yönetilemediğini ayan beyan ortaya koymuştur.

Belediye Başkanı Sn. Oktay Yılmaz’ın 3 başkan yardımcısına aynı anda görevden el çektirmesi, yanlış üstüne yanlış yapıldığının ve belediyenin iyi yönetilemediğinin açıkça itirafı anlamına gelmiştir.

Bazı konulardan rahatsız olduğu anlaşılan Sayın Yılmaz’ın, bu noktada kamuoyuna yapılan yanlışların ne olduğunu açıklamak gibi çok önemli bir sorumluluğu vardır.

Başkan Yardımcıları için ‘İstifa etmediler, ben kendilerine teşekkür ettim’ diyerek, görevden alındıklarını üstü kapalı biçimde ima etmek ucuz kahramanlıktır.

Ortada yanlış icraatlar, ya da başarısızlık varsa bunda Sn. Yılmaz’ın da sorumluluğu vardır ve üzerindeki bu sorumluluğu öyle kolay bir biçimde atamaz.

Başkan derhal kamuoyunun karşısına çıkıp, görevden almalara neden olan yanlışlıkları, tatmin edici ve detaylı şekilde bir bir açıklamalıdır.

Ancak böylelikle, başarısızlığın faturasının kendisine ait olmadığı konusunda kamuoyunu ikna edebilir.

Aksi takdirde, Yıldırımlılara biraz saygısı varsa, asıl yapması gereken; kendisinin de hiç vakit geçirmeden istifa etmesidir.”

Evet, bu iş ciddidir ve istifa eden Yıldırım Belediye başkan yardımcıları asla masum olmadıkları işaret edilmektedir.

Bursa kamuoyunun gündemini istifa edenler masumdu, sütten çıkmış ak kaşıktı güzellemesiyle değiştirmeye çalışanlar olsa da, Cumhuriyet savcıları İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Kemal Ataç’ın iddialarına bakmalı, soruşturma başlatmalılar.

Çünkü Yıldırım’da onlarca sorun varken, teyemmüm taşı dağıtanlara, hop bir dakika denmeli.

Mollaarap Mahallesi’nde taşınmazları zarar görenlerin feryadı arşa yükselmişken, makamlarında algı operasyonları yapan Oktay Yılmaz ve Ali Mollasalih’e savcılar, “sizin vicdanınız bu mahalleyi neden görmüyor da, teyemmüm işleriyle meşgul oluyorsunuz” demeliler.

Kısacası Kemal Ataç’ın Oktay Yılmaz’a ve istifa eden başkan yardımcılarına hitaben, ‘Sen hesaplarını düzgün tutamıyorsun. Sen ihaleleri düzgün yapamıyorsun! Sen belediyeyi kamu zararına uğratıyorsun! Sen yandaşlarını koruma pahasına usulsüzlüklere göz yumuyorsun’ açıklamaları masada duruyor; buhar olmadı, duman olup kaybolmadı, ay parçası gibi ortalıkta.

Dolayısıyla.

Gereği yapılmalı, ölü taklidi yapanlardan hesap sorulmalı.

***

Bu arada unutmuş değiliz, sağlıktan anlamayan Büyükşehir Belediyesi’nde Sağlık Daire Başkanı yapılan Mehmet Fidan’a gözlerini kapatıp makam veren muhterem Alinur Aktaş, göreve geldikten sonra Büyükşehir’de liyakatle çalışan kaç kişiyi ıskartaya çıkardın. Gece başını yastığa koyduğunda vicdanın seni rahatsız ediyor mu?

Gel, iki dakika tefekkür et mübarek Alinur, ‘yaptık bir hata, geldik gaza deyiver’. Hakkında yüzlerce olumsuz şikayet olan Fidan’a teşekkür et, ‘fidanlardan sorumlu daire başkanı’ yap, gitsin!