Vatandaşı üretime dahil etmek için yeni adımlar atan iktidar, devlet mekanizmasını çalıştırarak hibe desteklerine başladı. İŞKUR, kredi müjdesini duyurdu. Engelli ve eski hükümlülere destek verilecek

  Hibe desteğiyle ilgili İŞKUR, 110 Bin TL geri ödemesiz, faizsiz kredi vermeye başlarken, müracaatların başladığı belirtildi. Vatandaşlar hibe destekleri ile yeni iş kurabilecek, yatırım yaparak üretime katkı koyacak.     

Aranılan şartları taşıyan kişilere yönelik olarak İŞKUR üzerinden 150 bin TL ve 110 bin TL olmak üzere iki farklı destek kredisi paketi verilecek. Paketten yararlanmak isteyen kişiler için ise son başvuru tarihi 9 Haziran 2023 tarihi olarak ilan edildi.

İŞKUR ENGELLİ HİBE DESTEĞİ 2023 VE ESKİ HÜKÜMLÜ GERİ ÖDEMESİZ KREDİ MÜJDESİ!

Destek paketlerini açıklamaya devam eden İŞKUR eski hükümlü hibe desteği ve engelli hibe desteği 2023 paketi için son başvuru tarihi hatırlatılması yapıldı. Kendi ayaklarının üzerinde durmak isteyen kişilere yönelik olarak yapılan açıklamada:

Tarım ve Hayvancılık projeleri için 110 Bin TL,

Bunların dışında kalan projelerde ise 150 bin TL geri ödemesiz hibe kredi desteği verileceği ilan edildi.

İŞKUR HİBE KREDİ DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İŞKUR'a kayıtlı olmak,

Girişimcilik eğitim sertifikası alınması,

En az yüzde 40 engeli bulunmak ya da eski hükümlü olmak,

Kendi üzerine işyeri olmaması,

Emekli olmamak,

Kuracağı işyerinin ikametgahı ile aynı adreste yer alması.

Kredi paketinde son başvuru tarihi 9 Haziran 2023 olarak ilan edildi.

İŞKUR HİBE KREDİ BAŞVURUSU NEREDEN NASIL YAPILIR?

9 Haziran 2023 tarihine kadar başvuru imkanı verilen hibe kredi paketinden yararlanmak isteyen kişiler başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecekleri gibi engelli ise İŞKUR üzerinden eski hükümlü ise de Adalet Bakanlığı üzerinden hibe kredi başvuru formu doldurabilecekler. Çekilecek olan krediden yararlanan eski hükümlüler ya da engelli bireyler kendi işlerini kurarak kendi ekonomik özgürlüklerini kazanmış olacaklar. Söz konusu destek için mutlaka proje hazırlanması gerekiyor. Kredi paketinden her vatandaş sadece 1 kere yararlanabilecek.

Editör: Bilal Kayaaltı