Gemlik’in önemli bir özelliğinin de termal suları olduğunu dile getiren SP İlçe Başkanı Yıldız, sosyal medyada büyük ilgi gören videoda Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, "Gemlik'in çok öne çıkmayan ama en önemli özelliklerinden birisi termal suyunun olması.11 milyon 100 bin TL'ye ihale edilmiş olan bu yer biz en kısa zamanda burayı bitirip açmanın derdi içerisindeyiz " sözlerine yer vererek, tesis inşaatının bir an önce bitirilmesini istedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı Eskişehir’in Beylikova ilçesinde yapılan millet bahçesi için 350 bin TL’yi aşan yardımdan dolayı da eleştiren Yıldız, ‘Bursalıların paraları başka şehirlere harcamayı akıl ediyorlar ama Gemlik’te termal tesis inşaatını tamamlamayı unutuyorlar’ dedi.

İŞE BAŞLANDI SLOGANDA KALDI

SP İlçe Başkanı Yıldız, tesisi 2019’da bitirileceğini söyleyen Aktaş'a şöyle seslendi: "2018 yılında dönemin Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından temelleri atılan ve 2019 Haziran ayında biteceği söylenen tesisin o zaman bir sloganı vardı; "Gemlik Termal Kaplıca Tesisleri'nin suyu boşa akmayacak". 2021 yılına girdiğimiz şu günlerde tesisin suyu hiç akmıyor. Buradan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımıza sesleniyorum. Gemlik Termal Tesisleri'nin suyu ne zaman akacak. 2021'e girdik tesisin suyu ne zaman akacak?" dedi.

Editör: Haber Merkezi