Pirim gün şartları kesinleşti! 2000 sonrası SGK’lılara müjde geldi, 3600’de dikkat çeken ayrıntı. EYT’yle ilgili detaylar, Bağ-Kur'luya kısmi emeklilik! 2000 - 2001 - 2002- 2003 sonrasındaki  sigortalıların yüzü gülecek.

Milyonlarca EYT’linin emeklilik hayali yasalaşmasının ardından gerçekleşti, yapılan düzenlemenin ardından kapsam dışında kalanlar ise kısmi emeklilik fırsatını yakından takip ediyor.

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, yeni emeklilik sistemi için müjdeli açıklamalarda bulundu. İçinde kısmi emeklilik için atılacak adımlar yakından takip ediliyor. Prim gün sayısı ve yaş şartının esnetilmesi gibi konuların masada yer alması bekleniyor. Peki, EYT sonrasına kısmi emeklilik şartları neler? SSK ve Bağ-Kur kısmi emeklilik şartları değişecek mi? İşte kısmi emeklilik şartları!

EYT düzenlemesi sonrasında kısmi emeklilik şartları için araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Seçimlerin sona ermesi ve yeni Meclis'in açılmasının ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği emeklilik reformu çalışmaları başlayacak. Düzenleme sonrasında 2000 sonrası sigortalılar için kolay emeklilik haritası şekillenecek. İşte, kısmi emeklilik şartları için detaylar!

FIRSATI KAÇIRAN EYT’LİLER İÇİN  YENİ ADIM

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesini kaçıran vatandaşların mağdur edilmemeleri için yeni düzenleme Meclise geliyor. Böylece kurulacak hükümetin kısmi emeklilik formülünü detaylandırması ve şartları belirginleştirmesi bekleniyor.

3600 KISMİ EMEKLİLİK

EYT'yi kaçıranlar için gündemde olan kademeli emeklilik fırsatına göre yaş şartı esnetilecek ya da kaldırılacak böylece mağduriyet giderilmiş olacak.

Bu durumda ise tüm sorumluluk yeni kurulacak hükümette olacak.

KISMİ EMEKLİLİK ŞARTLARI NELER?

EYT kısmi emeklilik şartları arasında 15 çalışma yılını doldurmak ve 3600 prim gününün ödenmiş olması yer alıyor.

Bu durumda kadınlarda 58, erkeklerde ise 60 yaş şartı aranıyor.

Fakat yaş şartı sigorta başlangıcının 2000'den önce veya sonra olmasına göre durum değişiklik gösterebiliyor.

Editör: Bilal Kayaaltı