Bursaspor yönetimi Ali Akman krizini profesyonelce davranamadığı için atlatamamıştı. Peş peşe gelen yenilgiler, genç kadronun bundan olumsuz etkilendiğinin kanıtı aslında.

Oysa yönetim, tribün taraftarı gibi düşünmek yerine profesyonelce yaklaşıp Ali Akman'ı kadro dışı bırakacağına elinde tutup, ihtiyaç anında sahaya sürebilir, bu şekilde takım arkadaşlarına özgüven kaybı yaşatmazdı... Ne de olsa Ali Akman sözleşmeli futbolcusuydu ve ondan yararlanmak yerine hem Ali'yi hem de kendini cezalandırmış oldu.

Bu olumsuz gelişmelerin genç kadroyu etkilememesi beklenemezdi. Bu durumdan kurtulmak için olağan üstü bir sonuç gerekliydi. İşte o oğlan üstü inanılmaz sonuç Akhisarspor maçında geldi...

Maça zaten demoralize çıkmış öz güveni kalmamış genç kadro 2-0 da geriye düşünce "karabulutlar fırtınaya mı dönüşecek?" endişesini beraberinde getirdi.

Maçın hakemi Yiğit Arslan en az bir penaltımızı vermezken, Emirhan'ın golüyle skor 2-1 olmuş, Teknik Direktör Mustafa Er kırmızı kartla tribüne yollanmışken, Özer Hurmacı sahneye çıkıyor klasına yakışır bir vuruşla dirilişin fitilini ateşliyordu.

Ve derken, Taha savunmada kaptığı topla öyle bir gol pası atıyor ki, pusuda bekleyen Burak Kapacak savunmanın arkasına sarkarak topla buluşuyor, kaleciyi de çalımlayarak skoru 3-2 yapıp dirilişi perçinliyor...

Timsah uyanıyor...

Yok hayır sadece uyanmıyor, resmen diriliyor, bu bir diriliş...

Özellikle Ali Akman kriziyle özgüvenini yitiren gençler, tarihi bir geri dönüşe imza atarak üzerlerindeki kara bulutları dağıtıyor.

Bu galibiyet o kadar değerli ki, hem moral motivazyon açısından, hem de bundan sonraki maçlar için camianın tüm dinamiklerini harekete geçirebilir, geçirmek zorunda.

Çünkü bu kadro çok zor koşullarda direniyor. Ali Akman'ın hoş olmayan gidişi, zaten kafası karışık olan genç kadronun kafasını allak bullak etmiş, "Ali gitti kendini kurtardı, ona yapılanlar, taraftarın sosyal medyadaki linç girişimi yarın öbür gün bize de yapılır mı?" şeklinde düşünmelerine sebebiyet vermişti.

Fakat Akhisarspor galibiyeti bir anda her şeyi sildi...

Yönetim bu galibiyeti fırsata çevirse bu kadro Süper Lig'e yelken açabilir ama dediğim gibi camianın tüm dinamiklerini harekete geçirse...

Geçmezse diriliş, sadece anlık bir uyanış olarak kalır, gençlerin efsane mücadelesi heba olmuş olur...

@SuatOktySnck