Yeni müjdeler gelmeye devam ediyor, Haziran’da emeklilere 3 maaş birden yatacak. Ara zamlar memnun edecek. 20.000 bin lira ödeme banka hesaplarına yatmaya başlıyor. Flaş gelişme olarak  duyuruldu.  

Açıklamalar art ardına yapılmaya başlandı. Bu ay 3 maaş birden hesaplarda, 20.000 TL para alacaklar Emekliler için gündem yoğun bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Ara zam ile ilgili tüm gelişmeler araştırılmaya devam ediyor ancak, ara zam öncesinde bayram ikramiyelerine zam olup olmayacağı da son günlerde arama motorlarında en fazla aranan konuların başında yer alıyor. Seçim sürecinin geride kalmasının ardından 15 milyondan fazla emekli, vatandaş bayram ikramiyeleri için büyük bir zam beklentisi içerisine girdi. Peki, bayram ikramiyeleri için zam var mı? İkramiyeler ne zaman hesaplara yatırılacak? Tüm emekliler bu ödemeden faydalanabilecek mi?

2023 yılının ilk yarısını neredeyse geride bıraktık. Büyük ve güçlü Türkiye yolunda emin adımlar ile ilerlemeye devam ederken, Karadeniz gazının açılması, 14 Mayıs seçimleri, 28 Mayıs 2. Tur seçimleri derken son birkaç ay oldukça yoğun bir şekilde ilerledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumartesi günü Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen yemeğin ardından yeni kabineyi de açıkladı. Dün gerçekleşen devir telsim törenleri ile kabinedeki yeni bakanlar resmen yeni döneme adım atarak çalışmalara başladı. Artık Türkiye’nin gündemi yalnızca maaş zamları olarak ilerlerken emekliler için müjdeli haber gecikmedi. Emeklileri ilgilendiren tüm yeni gelişmeler haberimizde…

BAYRAM İKRAMİYESİ ZAMLANDI MI?

Geçtiğimiz Nisan ayında bayram ikramiyelerine rekor zam uygulanarak ödemeler 1100 TL’den 2000 TL’ye yükselmişti. Nisan ayında emeklinin Ramazan Bayramı öncesinde aldığı ödeme sayesinde cebi büyük oranda rahatladı. Seçim sürecinde ikramiyelerin asgari ücret seviyesine yükseleceği ile ilgili haberler gündeme gelmişti. Bu açıklamaların ardından milyonlarca emekli büyük bir zam beklentisi içerisine girdi.

İKRAMİYELER NE ZAMAN YATACAK?

Bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağının yanı sıra ikramiyelerin ne zaman hesaba yatacağı da oldukça merak ediliyor. Ödemelerin henüz ne zaman yatacağı belli değil ancak, yine Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Kurban Bayramı için de ödemelerin Kurban Bayramı’ndan hemen önce hesaplara yatması bekleniyor.

3 MAAŞ BİRDEN ALMA FIRSATI

Kurban Bayramı öncesinde milyonlarca emekli için 3 maaş ödeme birden alma hakkı ortaya çıktı. Tüm emeklilerin aldığı aylık maaşları her ay emeklilerin TC kimlik numarasının son rakamına göre 17’si ile 26’sı arasında hesaplara aktarılıyor. Bayram ikramiyelerinin ise bayramdan hemen önce yani 19 Haziran ile 26 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatması bekleniyor. Aynı zamanda binlerce emekli EYT düzenlemesi ile yeni emekli olmaya hak kazanan ve daha önce bankalar ile bulunan anlaşmaları son bulan milyonlarca vatandaş için bankalar ile yeniden 3 yıllık taahhüt vererek anlaşma imzalamaları durumunda promosyon ödemesi almaya hak kazanıyor. Bu sayede milyonlarca emekli Haziran ayında emekli maaşı, promosyon ödemesi ve bayram ikramiyeleri sayesinde bu ay emekliler için 3 maaş hakkı doğmuş oluyor.

Editör: Bilal Kayaaltı