Vatandaşa kolaylık sağlayan kurumlar, ev ekonomisine katkıda bulunuyorlar. SGK tarafından yapılacak toplu ödeme tutarlarında artışa gidildi. SGK koşulları sağlayanlara 240.000 TL toplu para ödemesi yapacak.

Çeyiz parası nedir?

Halk arasında çeyiz parası olarak da bilinen evlenme ödeneği, SGK'dan ölüm geliri veya aylığı alan kız çocuklarına verilen bir ödemedir. Evlenecek olan kız çocukları, SGK'ya başvuru yaparak bu ödemeden yararlanabilirler.

Çeyiz parası almak için gerekli şartlar nelerdir?

"Günlük yaşıyoruz, gelecekten ümidim kalmadı" "Günlük yaşıyoruz, gelecekten ümidim kalmadı"

Çeyiz parası alabilmek için aşağıdaki şartlara sahip olmak gerekir:

Kız çocuğu olmak

Ölmüş anne veya babasından yetim aylığı almak

Evlenecek olmak

Çeyiz parası nasıl alınır?

Çeyiz parası almak için SGK'ya başvuru yapılması gerekir. Başvuruda, kimlik belgesi, evlenme belgesi ve yetim aylığı alındığını gösteren belge ibraz edilir.

Çeyiz parası ne kadardır?

Çeyiz parası, kız çocuğunun aldığı yetim maaşının 2 yıllık tutarıdır. Örneğin; 5.000 TL yetim aylığı alan bir kız çocuğu, 120.000 TL çeyiz parası alabilir.

Çeyiz parası evlendikten sonra ne olur?

Kız çocuğu evlendikten sonra yetim aylığı kesilir. Ancak, evlilik boşanma ile sonuçlanırsa, yetim aylığı yeniden bağlanabilir. Ancak, SGK'dan çeyiz parası alındığı tarihten itibaren 2 yıl boyunca maaş bağlanamaz.

SGK'dan yapılan çeyiz parası ödemeleri, evlenen kız çocuklarına önemli bir maddi destek sağlıyor. Artan çeyiz parası tutarları, kız çocuklarının düğün masraflarını karşılamalarına yardımcı olacak.

Editör: Bilal Kayaaltı