Birkaç gündür okuyoruz, bir beyaz güvercin meselesidir dönüp duruyor medyada. Ülkemiz kıymetli siyasetçilerinden eski başbakanlardan Rahmetlik Bülent Ecevit'in 1984 yılında kurmuş olduğu DSP’ye aittir beyaz güvercin amblemi.

DSP ses yükselti, beyaz güvercini kimseye kaptırmayız.

Geçtiğimiz günlerde Kars eski Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, HDP’den İstifa ederek Türkiye Ses Partisi’ni kurdu, amblemi güvercin olunca bir karmaşaya yol açtı. Acaba Ayhan Bilgen HDP’de kalıp siyaset yapsaydı, yoksa zaten amaç HDP’yi bölmek miydi? Acaba birileri mi ayrılıp yeni bir parti kurmasını istiyor ve özellikle de ambleminin beyaz güvercin olmasını arzuluyor? Geçtiğimiz seçimlerde gelen mektuplar gibi acaba yine bir mektup mu geldi? Hani hatırlarsınız yerel seçimde TRT’nin röportajını ve çıkıp mektup okuyanları. Acaba yine böyle bir şey mi dönüyor siyasette, merak ediyoruz doğrusu. İnanın sizi bilmem ama benim aklım almıyor. Bilgen'in sözleri bu tahmini doğrular gibi.

Ayhan Bilgen’in kurduğu parti ile DSP arasında güvercin sembolünün kullanımına ilişkin kriz çıktı. DSP'den ‘Güvercini kimseye kaptırmayız’ mesajı geldi. Keramet güvencinde mi, yoksa kişilerde mi?

Yada ağzında taşıdığı zeytin dalında mı?

HDP'den istifa ederek Türkiye'nin Sesi Partisi'ni (SES Parti) kuran Bilgen, partinin logosunda güvercin kullanılmasını yargıya taşıyan DSP'ye seslenerek konuşarak çözelim mesajı verdi. “Biz zeytin dalının da başlı başına farklı anlamı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Acaba bir yerlere mesaj mı var bu cümlelerin içinde?

İnsanın aklına farklı hesaplar geliyor. Acaba yeni ittifaklar mı doğuruyor siyaset?

Bilinmezlik!

Yarın ola hayrola!