Güzel bir güne uyandık yine, sabahları kalktığımızda, havaya, güneşe baktığımızda, havayı içimize çektiğimizde, gerçekten içimizi bir huzur kaplıyor.

Sabahın sessizliğinde zannediyoruz ki, her şey yolunda, sıkıntı yok. Ama günün ilerleyen saatlerinde, telaşenin içine girdikçe, etrafımızdaki olaylara, sıkıntı içinde kıvranan insanlar baktıkça, bir de haberleri izleyince içimiz kararmaya başlıyor ve yaşadığımız sıkıntıları, çıkmazları hatırlayıveriyoruz.

Ülkemizde en önemli problemin, adaletsizlik ve çifte standart olduğu aklımıza geliyor.

Bir ülkede adalet olmazsa, kimse yatırım yapmaz. Bir ülkede adalet yoksa, çifte standart varsa, haksızlıklar zirve yapmışsa, o ülkede becerikli insanlar, mesleğinde uzman olmuş kapasiteli beyinler durmaz!

***

Bugün mazlumların hak arayışına engel olacaksın, her şeye rağmen mahkemelerde aklanmayı başarmış, suçsuz olduğu ortaya resmen çıkmış insanları işlerine iade etmeyeceksin, başka işlere girmelerini de engelleyeceksin, ekmeklerine mani olacaksın, farklı düşünen insanları ve kurumları yok etmeye, kapatmaya uğraşacaksın, senin gibi düşünmeyene hain yaftasını vuracaksın…

Allah aşkına soruyorum : bu adalet midir, bu ülkede huzur olması mümkün müdür, barış ve kardeşlik ortamı olabilir mi?

***

Esasında en büyük hainlik en büyük bölücülük bu değil midir? Yıllarca farklı fikirlerdeki insanların birlikte ve huzur içinde yaşadığı ortamı bozmak, kutuplaşmayı artırmak en büyük hainlik değil midir?

Zalimlerle yani batı ile ilişkileri artırıp, zirveye çıkarırsan ya onların bir unsuru olursun ya da onlar gibi olursun ! İki kere iki nasıl dört ederse bu da kesin kuraldır. Bugün bunun tezahürünü hep beraber görüyor ve yaşıyoruz ne yazık ki..

Bugün adaletin olmaması ile beraber liyakat yok, farklı fikirlerle masaya oturup, şehrimizin ve ülkemizin problemlerini çözmek için istişare yok, dürüstlük ve doğru söz yok, en önemlisi verilen sözleri tutmak yok. Güzel ahlak ve günahlardan kaçmak yok ! Getirildiğimiz nokta bu maalesef.

***

Velhasıl biz özümüzü kaybettik, aslımızı unuttuk, inancımızdan çok fazla uzaklaştık toplum olarak. Hz Ömer’i ve adaletini göstererek gelenler, bugün Karun gibi oldular. Bu noktadan sonra güzel hasletlerimize bunların eliyle dönebilmek çok zor. Ülkemize ve insanımıza verecek bir şeyleri kesinlikle kalmadı.

Umuyoruz ki, bir an önce Hz Ömer’in adaletini tesis edecek. Kimseye zarar vermeden, herkesin fikrini rahatça ifade edebileceği özgürlük ortamını sağlayacak.

Ülkemizin kalan son kaynaklarını doğru yatırımlara yönlendirebilecek, sürekli üretim ile insanımızın refah seviyesini artıracak ve adil paylaşımı sağlayacak güzel insanlar, dış güçlere boyun eğmeyecek cesur insanlar.

Bizleri değerlerimize ve özümüze döndürebilecek ahlaklı ve kabiliyetli insanlar bir an önce yöneticilerimiz olurlar. Umuyoruz ki bu şekilde ülkemizde yeniden barış , kardeşlik ve refah ortamı oluşur..

Şahsen gelecekten hala umudum var..