Ülkemizin zor şartlar içerisinden geçtiği ve mücadele ettiği dönemde, elbette bizim de üzerimize düşen birtakım şeyler, uymamız icap eden kurallar vardır.

Bunlar, ülkemizin başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği ve bütün stadyumlara pankartını astırdığı gibi “Temizlik, Maske, Mesafe” kurallarıdır. Bunlara ilaveten kapatılan iş yerleri, getirilen kısıtlamalar, yapılan aşılanmalar, vaka ve vefat sayıları, korona virüs tablosun kırmızılığı, içinden geçtiğimiz zor sürecin apaçık tescilidir. Evlerimizde kalmalı ve kurallara uymalıyız. Çünkü sağlık her şeyden önemlidir.

KİRLİ OYUNU BURSASPOR BOZDU

Asıl konumuz elbette Bursaspor ve ezelden beridir üzerinde oynanan oyunlardır. Diğer sezonları es geçilerek, sadece bu sezona bakıldığında dahi, üvey evlat muamelesi gören, dışlanan, itilen, kakılan, önü kesilmeye çalışan bir takımdır Bursaspor.

Bunun nedeni, 2009-2010 sezonunda, bütün kirli oyunları ezerek, İstanbul hegemonyasının bütün kirli düzenini yıkarak “TERTEMİZ” şekilde şampiyon oluşumuzdur hiç şüphesiz.

Sezon başından beri alakasız şeylere absürt cezalar kesen Türkiye Futbol Federasyonu, çifte standart ve ayrıcalık göstermeye devam ediyor. Dün akşam oynanan Adana Demirspor – Giresunspor müsabakası bunun en büyük göstergesidir. Yaklaşık beş bin taraftarın stadyuma alındığı maçta ne temizlik ne maske ne de mesafe kurallarına uyum vardı. Peki, ne vardı? Lebalep utanç!

Fakat her zaman olduğu gibi ne Türkiye Futbol Federasyonu’ndan, ne de Sağlık Bakanlığı’ndan ses seda yok. 15.02.2021 tarihinde oynanan Bursaspor –Tuzlaspor müsabakası sonrası, kulübümüze Türkiye Futbol Federasyonu tarafından “Bursaspor ekibinin maske takma zorunluluğuna uymama” gerekçesi ile 12 bin Türk Lirası para cezası kesilmişti. Şimdi sorarız, nerede adalet? Nerede eşitlik?

SAĞLIK ÇALIŞANLARIYMIŞ, YERSEN...

Sosyal medyada gösterilen tepkiler üzerine gerek Adana Demirsporlu taraftarların, gerekse Adana Demirspor yöneticilerinin “Stadyumda bulunan kişiler, Adana’da bulunan sağlık çalışanlarıdır” yalanları hem güldürdü hem mide bulandırdı.

Bizler için gecesini gündüz eden sağlık çalışanlarımızı böylesine iğrenç bir yalana alet etmeye çalışmaları oldukça tiksindirdi kendilerinden. Kendi sağlıklarından bir haber, maske takmayı dahi bilmeyen kişiler midir sağlık çalışanları? 27 senedir Süper Lig hasreti süren ve senelerdir bu hasrete yalanla, dolanla, hileyle son vermeye çalışan bir camiaya da bu denli bir iğrençlik yakışırdı zaten. Taraftar sayfalarının canlı yayın açmaları da gözden kaçmadı elbet.

Bu da aklımıza türlü türlü sorular getiriyor haliyle. Ya stadyumdakiler sağlık çalışanı değil (ki öyle), ya da sağlık çalışanları, doktorlar, hemşireler, hekimler işini gücünü bırakıp taraftar sayfası yönetmeye başladılar. Sizce hangisi? Yaşanan bu utanaca rağmen, Sağlık Bakanı Fahretti Koca'nın da sessizliğini koruması hakikaten çok  ilginç.

GİZLENME OPERASYONU

Öyle bir plan kurmuşlar ki, takdir etmek lazım kendilerini. Kimse bizi görmesin, gözden kaçalım diye localara sığınmışlar, ama nafile. Kendi çektikleri fotoğraflar ile kendilerini ele verdiler, haberleri yok. Biz bunun adını ‘gizlenme operasyonu’ koyduk, siz ne koyarsınız bilmem. Fakat ortadaki gerçeği görmeyenler (görmek istemeyenler), ismini çoktan koymuş bu operasyonun. Sağlık çalışanları...

ÜÇ MAYMUNA ÇAĞRIMIZDIR

Senelerdir çifte standart ile bazı takımları kollayan, bazı takımları yerin dibine sokan üç maymunlara çağrımızdır. Adil olun, yandaş olmayın. Yine duymayacak, yine görmeyecek, yine bilmeyeceksiniz biliyoruz. Fakat mesele sağlık, futbol değil. Gerekli cezaları derhal kesin. Bir kerelik de olsa adil olun...