Sosyal yardımları aralıksız sürdüren bakanlık, destekler kapsamında dar gelirlilere maddi yardım yapıyor. Tek çocuğu olanlar ile 5 çocuk sahibi olanların faydalanacağı para desteği için başvurular başladı. 
Aile destekleri, dar gelirlileri maddi anlamda kalkındırmak için sürüyor. Sosyal yardım müracaatlarının alınmaya başladığı seçim sonrası süreç hızlandı. İhtiyaç sahiplerini rahatlatacak destekler vatandaşı sevindirecek. Destek ödemeleri hanelerin gelir durumuna ve çocuk sayısına göre farklı tutarlarda yapılıyor. 850 TL ila 1.250 TL arasında değişen destek ödemesi tutarları ile ilgili araştırmalar sürüyor. İşte sosyal destekle ilgili detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın dar gelirli hanelere yönelik başlattığı destek ödemeleri kapsamında Temmuz ayında da devlet desteği devam ediyor. Dar gelirli, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik başlatılan destek ödemeleri ile ilgili güncel bilgiler ve desteğin devam edip etmediğine dair araştırmalar sürerken devlet desteğinin uzatılmasına karar verildiği aktarıldı. İhtiyaç sahibi hanelere yönelik sağlanmakta olan maddi destek kapsamında her ay düzenli olarak hak sahiplerinin hesabına yatırılan ödemelerle ilgili detaylar haberimizde.

basvuru-yapanlara-1250-tl-devlet-destegi-1-cocugu-olan-da-5-cocugu-olan-da-yararlanacak.jpg

HANE GELİRİNE GÖRE DESTEK TUTARLARI

Dar gelirli hanelere yönelik başlatılan Aile Destek Programı kapsamında hane gelirine göre değişiklik gösteren destek ödemelerinin tutarları şöyle:

- 450 TL ve altında olanlara: 1.250 TL tutarında

- 450 TL-911,15 TL olanlara: 1.100 TL tutarında

- 911,15 TL-1.372,30 TL olanlara: 950 TL tutarında

- 1.372,30 TL-1.833,45 TL olanlara: 850 TL tutarında ödeme sağlanıyor.

ÇOCUK SAYISINA GÖRE DESTEK TUTARLARI

Aile Destek Programı kapsamında dar gelirli hanelere yönelik olarak başlatılan maddi destek tutarları her geçen gün genişletilmekte. Bu kapsamda çocuk destek bileşeni ile hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmakta olan ek destek tutarları da merak ediliyor.


Program kapsamında çocuk sayısına göre yapılan destek ödemelerinin tutarı şöyle:

- 1-2 çocuklu hanelere: 350 TL

- 3 çocuklu hanelere: 450 TL

- 4 çocuklu hanelere: 550 TL

- 5 ve üzeri sayıda çocuğu olan hanelere: 650 TL


TOPLAM 4,3 MİLYAR LİRA ÖDEME

Aile Destek Programı kapsamında sağlanan destek ödemeleri ile ilgili bilgileri paylaşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, söz konusu destek programından 3,7 milyon hanenin yararlandığını belirtti. Hane geliri kapsamında sağlanan ödemelerle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, ‘Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi hanelere bu ay 3,3 milyar lira aile desteği, 1 milyar lira da çocuk desteği olmak üzere toplam 4,3 milyar lira ödeme yapacağız.’ dedi.
 

Editör: Bilal Kayaaltı