Dar gelirlilere yönelik maddi desteklerini sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aile destekleriyle ilgili sevindiren bir adım attı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı sayesinde ödemler 1 sene daha devam edecek.  Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, ödemelerin artık 5098 TL olarak güncellendiğini açıkladı. İşte Aile destek paketi ödemesine yönelik detaylar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Eylül ayı sosyal yardım ödemelerinin bitmesine son 4 gün kaldı. Bakanlık, Temmuz ayından bu yana zamlı ödeme yaparken yeni bir zam müjdesi daha verildi. Aile destek paketi kapsamına alınan o ödeme kalemi arttı. Bakanlık, evde bakım maaşı ödemelerinin artık 5000 TL olacağını bildirdi. Üstelik evde bakım maaşı sigortası da geliyor. İşte detaylar…

EVDE BAKIM MAAŞI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödemeyi ücretsiz maaşı %17,55'lik zamla birlikte artı. Evde bakım maaşı ödemesi artık 5.098 TL olarak yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş zam müjdesini sosyal medya hesabından verdi. Halihazırda ödeme almaya devam eden vatandaşlar Eylül ayından itibaren zamlı ödeme alırken aynı zamanda yeni başvurularda da ödemeler zamlı olarak yapılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Eylül ayı sosyal yardım ödemeleri ile ilgili bilgilendirme yaptı. Eylül ayında evde bakım maaşı ödemeleri 500.000'den fazla hak sahibi için IBAN numarası üzerinden gerçekleşti. Eylül ayında evde bakım maaşı için ayrılan ödeme miktarı 2.8 milyar TL oldu. Ödemelerin tamamlanmasına Kısa bir süre kala Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir göktaş'tan da açıklama geldi.

X hesabından evde bakım maaşı ödemeleri ile ilgili açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş şu ifadeleri kullandı:

Şahterm’den Makedonya’ya 100 milyon EURO yatırım Şahterm’den Makedonya’ya 100 milyon EURO yatırım

“Bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2.8 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık. Hali hazırda 566 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz çerçevesinde Bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olmasını çok önemli görüyoruz. Bu kapsamda hiç kimseyi arkada bırakmayan toplum vizyonumuz çerçevesinde geliştirdiğimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri ile toplumun her bir ferdine ulaşmayı sürdüreceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.”.

Editör: Bilal Kayaaltı