Dün İstanbul’un Beyoğlu İlçesi İstiklal Caddesi’nde Siyonist İsrail’in Başkenti Tel Aviv’e Türkiye limanlarından kalkan gemilerin ihracat mallarını taşımasını protesto eden başörtülü kadınların ters kelepçeyle gözaltına alınması tepkilere neden olmuştu.

Bilal Kayaaltı 

Bursa’da AK Parti İl Başkanlığı önünde çadır açan Filistin İçin Bin Genç üyeleri, İsrail’le ticaretin sana erdirilmesi için  kampanyalarını sürdürüyorlar. Gençler Gazze'deki Siyonist vahşetin boyutunu vatandaşlara anlatıyorlar. 

“İSRAİL’LE TİCARET FİLİSTİN’E İHANETTİR”

Bursa’nın en işlek aksı olan Osmangazi İlçesi’ndeki Şehreküstü Meydanı’ndaki çadırın etrafına asılan pankartlarda, ‘Siyonist’in çeliği,  enerjisi Türkiye’den. Ticareti kes, limanları ve üsleri kapat. İhanetten vazgeç” şeklinde ifadelere yer verilirken, bir başka pankartta ise, İsrail’le Ticaret, Filistin’e ihanettir” sözleri dikkat çekti.

"Bizi 10 bin liraya mahkum ettiler" "Bizi 10 bin liraya mahkum ettiler"

Gençler ayrıca, Bursa Ticaret İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenleyerek, işgalci Siyonistlerin limanlarına yapılan ticareti protesto etti.

Yapılan açıklamada,

“İşgalciyle olan kanlı ticaretinizi bir kez daha yüzünüze vuruyoruz. Talebimiz net, İsrail’le tüm ekonomik anlaşmaları ve ilişkileri kesin, limanları İsrail sevkiyatlarına kapatın! İsrail’le ticaret Filistin’e ihanet” denildi.

Editör: Bilal Kayaaltı