Hükümetin vekillerinin asli görevi, seçildikleri şehre daha fazla hizmet getirmektir.

Vakitlerini boşa harcamamak için yoğun mesai yapmak zorundalar. Buna mecburlar, mazeret üretmemeliler.

Eğriye, doğruya, yanlışa titiz olmakla birlikte, yüzlerine her gülene de mavi boncuk dağıtmamalılar. Bu ciddiyeti kendi iktidarlarının bakanlarına da hissettirmeliler. Yoksa iş “çalsın sazlar, oynasın bizim kızlar”dan farksız olur.

Oluyor da, alın size kokainci Kürşat!

Hatırlayacaksınız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar kurulunda ufak değişiklik yapmış,  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koltuğunu Derya Yanık’a emanet etmişti.

Derya hanım, çeyiz sandığı gibi kapısının önünde bulduğu bu sorumluluğun ilk sınavında tepki çekmişti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninde gelenek icabı makam koltuğuna devlet korumasında olan bir çocuğu oturtmuş, yavruyu ifşa etmesi yetmezmiş gibi, tekne orucundan haberi olmadığından dolayı, anne ve babasız yavruya bir çikolatayı bile çok görmüştü!

***

Aynı gün eş zamanlı olarak AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Ahmet Kılıç da,  bakanlığın Sırameşeler Çocuk Evleri’nde ikamet eden devlet korumasındaki çocukları, gençleri ziyaret edip, bayramlarını kutlamıştı.

Ancak Bursalı vekil Kılıç, gizlilik haklarına riayet ederek, Sırameşeler Çocuk Evleri’ndeki anne ve baba sevgisinden uzak öksüz ve yetimlerin yüzlerini kamuoyuna yansıtmayarak, Derya Hanıma okkalı bir mesaj göndermişti.

Kısacası, kalabalık mahallede yaşanan zehirlenmeye alet olmadı.

Kılıç, geçtiğimiz gün de Veysel Karani Mahallesi TOKİ Cahit Zarifoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Yunuseli’ndeki Osmangazi İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki,  Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencilerinin marifetlerine şahit olmuş.

Uzaktan eğitime geçilmesine rağmen, iki okulda her gün ihtiyaç sahiplerinin iftar sofraları şenlenmesi için öğretmen ve hayırseverlerin destekleri ile öğrenciler, aidiyet duygusuyla iftar yemeği hazırlıyorlar.

***

Böyle bir zamanda,

İnsanların hızla insansızlaştığı bir süreçte, hele gençlerin ellerini taşın altına koyarak, birçok ailenin duasını alması; kaybolan geleneklerimizi, Hazreti Resul’ün  ‘komşusu açken, tok yatan bizden değildir’ tembihini hatırlatmaları çok önemli.

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç’ın bir hafta arayla yaptığı iki ziyareti sizlere hatırlattım.

Her ne kadar yeni Türkiye sloganı atılsa da, hepimiz ısrarla eskiyi arıyor, o burnumuzda tüten komşulukları, kardeş olabilmeyi, paylaşımı, erik ağaçlarının mahalleyi şenlendirdiği medeniyet şifresini çözmeye çalışıyoruz.

Vekil Kılıç bugün var, yarın bir bakmışsınız her fani gibi teneşire yatırılmış.

Nasıl ki her fani için…

Merhumu nasıl bilirsiniz denildiğinde, biraz tefekkür edilince; kim ne hayır işlemiş, bizim mahalleye kim huzur katmış, kim nefreti toprağa gömmüş, kim ahir zamanda kahrı unutturan adımlar atmış, kim kibri çöpe atmış ona bakılacak ve hatırlanacak.

Kısacası medeniyet arayışında ısrarlı olmamız gerekiyor.

***

BİR SÖZ

İnsanlar havada uçtu ama yerde öldüler.

Sezai Karakoç