Kültür, sanayi ve turizm kenti Bursa, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 20 milletvekiliyle temsil ediliyor. Vekillerden 11’i AK Partili, 5’i CHP, 2’si MHP ve 2’si de İyi Parti kontenjanından seçilerek TBMM çalışmalarını sürdürüyor. Bazı milletvekilleri aylarca şehre uğramazken vatandaşların halen ismini bile bilmediği milletvekilleri olması da şehir açısından oldukça düşündürücü.

BURSA VEKİLLERİ ARASINDA AĞABEYLİK PROBLEMİ VAR MI?

Daha vahim iddia ise son günlerde AK Parti kulislerinde konuşulur oldu. İktidar partili bazı vekillerin, bazı belediye başkanlarına kırgın ve dargın oldukları. Vekillerin, bazı başkanlar için ‘Sözümüze itibar etmiyor, kulak asmıyor, başına buyruk hareket ediyor’ ifadelerini kullandıkları iddia ediliyor. Bavulhaber.com’un AK Parti kulislerinden edindiği bilgiye göre, vekiller arasında bile sağlıklı bir diyalog ortamı bile bulunmuyor.

Faruk Çelik ve Bülent Arınç döneminden sonra Bursa vekilleri arasında ‘ağabeylik’ probleminin yaşandığı artık bilinen bir gerçek. Bir de bunun üzerine AK Parti İl Başkanlığı seçimindeki adaylık süreci eklenince bazı milletvekillerinin rahatsızlıkları ayyuka çıktı. Bazı vekiller, tartışmalara kulak tıkayıp şehrin sorunlarıyla mücadele ederken bazıları da seçmenleriyle birlikte hareket ediyor. Vatandaşlar ise, “Olan yine halka oluyor. O vekilleri ve belediye başkanlarını, birbirlerine caka satıp, tirip atmaları için seçmedik. Ülkemizin içerisinden geçtiği şu hassas süreçte özellikle iktidar partili vekiller yumruk gibi bir olup şehrin sorunlarını çözmek için koşturmalılar. Hele şimdi kavganın hiç zamanı değil” değerlendirmesinde bulunuyorlar. Öte yandan, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın kavga ettikeri için aralarının açık olduğu biliniyor, ikili birçok organizasyon da yan yana gelmemeye özen gösteriyor. 

Editör: Haber Merkezi