Hemen mevzuya girelim.

İşi millete hizmet olanların birbirleriyle, teşkilatın gözü önünde dalaşmasına şapka çıkaracak değiliz!

Kimlerden bahsediyorum, Efkan Ala ile Hakan Çavuşoğlu’ndan.

Biri, içişleri bakanlığı, diğeri ise kısa süre başbakan yardımcılığı görevinde bulundu.

Geçtiğimiz hafta sonu Merinos platosunun en büyük salonunda AK Parti Bursa’nın Danışma Meclis toplantısı gerçekleşti.

Diğer adı İl Divan Toplantısı olan buluşmada İl Başkanı Davut Gürkan,  partisinin tabanını, mahalle temsilcilerini motive eden sözler sarf etti, muhalefeti eleştirdi.

Bu atmosfer içinde başlayan buluşmanın sonrasında partililer acayip atraksiyonlara şahitlik etti.

***

Peki ne oldu, gelin birlikte bakalım.

Toplantıda Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Hakan Çavuşoğlu konuşma yapmak için kürsüye çıktığında salonu terk etti. Ala, Çavuşoğlu’na olan tepkisini açıkça belli etti, mesaj verdi.

Sıkı durun Ala’nın bu hareketine sessiz kalmayan Hakan Bey ise konuşmasına başlarken, “Genel Başkan Yardımcımız salondan çıktı herhalde çok işi var” diyerek soğuk savaşta beraberliği sağladı!

Gerçekten süper, dimi!

Millet elektrik, doğalgaz, su faturaları, pazar alışverişi belasıyla uğraşırken, işleri vatandaşa hizmet getirmek olan aynı partinin iki vekili, bakanlık yapmışları teşkilatın gözünün içine baka baka, kuyu kazma telaşı içindeler!

Tabi,

Salon bu atarlamaların ardından buz keserken, Ala ve Çavuşoğlu’nun az sayıdaki taraftarının  salonu terk etmeleri ise ayrı bir garabet!

Bitmedi, Alinur Aktaş’a söz verilen danışmada, AK Parti’nin Bursa Milletvekillerine “siz koltuğunuzda oturun” denmesi de çok enteresan.

Bu arada, Faruk Çelik gibi bir ismin konuşma yapmaması için çaba gösterilmesi, teşkilatın birliği, beraberliği ve zindeliği için didinen Beştepe’nin emirlerine itaat edilmediği anlamını çıkarmak çok da zor olmasa gerek.

Şu hususa dikkat çekmeden olmaz, Faruk Çelik’i sevmiyor olabilirsiniz, varlığı sizi rahatsız ediyor olabilir, o varken sizlerin hükmü de kalmayabilir ama görmezden gelmeye çalıştığınız kişi AK Parti’nin kurucusu ve bakanlıklar yapmış birisi.

Oysa Faruk Çelik, soğuk rüzgarların estirildiği danışmada konuşabilseydi, kesinlikle toparlayıcı olur ve salona heyecan katardı.

Merinos’ta yaşanan skandallarla ilgili olarak, gıda ürünlerine yapılan aşırı zamlardan dolayı marketlere müfettiş gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursalılara proje üretemeyen ama kürsüden laf yetiştirmekte maharetli kardeşlerine çeki düzen verse çok iyi olacak…

Çünkü kendi aralarında çelme takma yarışına girenlerle, danışmada ‘dalaşanlarla’ 2023’te seçim kazanmak hayal!