İki yıl süren korona sürecinin ardından AK Parti, Arife’den önce 81 şehirde eşzamanlı iftar organizasyonuyla güç gösterisi yaptı.

Dolayısıyla,

AK Parti Bursa İl Başkanlığı, Merinos Fuaye alanında teşkilat ile buluştu.

Oruçlar açılmadan önce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’dan canlı yayınla açıklamalarda bulundu.

İktidarın organizasyonlarını tarif etmeye gerek yok, her zaman üst düzeyde ve kusursuza yakındı.

Yanı sıra,

Merinos platosunun en büyük salonunda iğne atsan yere düşmeyecek kabalık olduğunu belirtelim.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Kremlin'deki uzun masası gibi olmasa da, protokole ayrılan en büyük yuvarlak masada, önceki dönem bazı vekiller ile mevcut milletvekilleri vardı.

Mesela o masada, Osmangazi Belediye Başkanı yoktu ama Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bayramlık tıraşını olmuş görüntüsüyle ay parçasını andırıyordu.

Başka bir ilginçlik ise, görüntü olarak samimi poz verseler de, aralarındaki soğuk savaşın sürdüğü Efkan Ala, İl Başkanı Davut Gürkan’ın sol yanında yer alırken, sağın da ise Hakan Çavuşoğlu’na yer ayrılmıştı.

Bu arada, Efkan Ala ile salona gelen Davut Gürkan’ın protokolle diğer misafirler arasına çekilen şeridi görür görmez kaldırtması, çok güzel hareketti, takdiri hak etti.

Hangi aklı evvel yaptı bilinmez ama…

Gürkan’ın şerit hamlesi, kucaklaşma, samimiyet ve medeniyet vurgusu yapan iktidar partisinin il başkanına yakıştı. Umarız Gürkan, Bursa’nın sokaklarına çekilen şeritleri de yırtıp atar.

Tabi,

Dündar’a üvey evlat muamelesi mi yapıldı, yapıldıysa kim yaptı bilinmez ama Osmangazi Belediye reisi, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır'la omuzlarının bir birine değdiği aynı sofrayı paylaştı.

Çok güzel hareketlerden birisi de,

Geçen hafta, önceki dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in iftarına katılan Davut Gürkan’ın Çelik ağabeyini, kocaman masada ağırlaması unutulan vefayı hatırlattı.

Evet, AK Parti Bursa Ramazan’ın farkına varmış. Teşkilatın motivasyonunu diri tutan iftarın yansımaları, ileriki günlerde daha da berraklaşır.

Artık,

Teravih bitti, bugün son oruç. Hak edilen güne sayılı saatler var.

Ümit edilen, arzulanan, küllerinden doğması gereken şu,

Komşularımızı, dostlarımızı, akrabalarımızı hatırlayalım, çocukları bayram şekeri ile avutmayıp, harçlık vererek geleneklerimizi diriltmenin bilinciyle hareket edersek,

Ramazan Bayramı bizi kuşatabilir.