Bu Ramazan, geçmiş yıllardakilerden çok farklı.

Mesela,

Domates 15, sivri biber 40, kuru soğan 7, yumurtanın tanesi 2 lira.

Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun kulakları çınlasın, simit 4 lira oldu.

Eşzamanlı fiyat artışları gündemi sarsarken,

Geçtiğimiz gün Bursa’mızın iktidar vekilleri de eşzamanlı sahur programları gerçekleştirip, baş döndüren, sinir bozan fiyat artışlarını düşürecek icatlar, politikalar, projeler yerine, belirlenmiş, kabullenmiş, önceden ayarlanmış öğrenci evlerinde menemen sofrası kurdurttular.

Tarihi anları sosyal medya hesaplarından paylaştılar.

Oysa ikram ederken gülücükler dağıtan AK Parti’nin Bursa Milletvekilleri Atilla Ödünç, Emeni Yavuz Gözgeç, Hakan Çavuşoğlu, Ahmet Kılıç, Refik Özen, Mustafa Esgin gibi isimler sıvasız hanelerin sofralarına habersiz konuk olsalar, bırakın menemeni, ödenmemiş doğalgaz, elektrik, su faturalarıyla ilgili tatsız- tuzsuz, acılı, acıklı hikayeler dinleyeceklerini garanti edebilirim.

Örnek menemenci vekiller, bir ucu Gençosman’da, diğer ucu Namıkkemal’de olan pazarı, pazar günü tebdili kıyafetle gezseler, filesine, poşetine 200’er gram sebze alanlara fiyatları sorsalar, başlarına nelerin geleceğini tahmin bile edemezler!

Ya da 1500 TL kira veren, kira kadar fatura ablukasında bunalan, asgari ücretle geçinmek zorunda kalan bir babaya, “bu Ramazan sofrana pirzola, antrkot, kuşbaşı veya kıyma girdi mi?” diye sorsalar, sorabilseler, hangi trajedilerle karşılaşırlardı acaba?

Evet, vekil olarak asilin evine misafir olmak, gülümsemek, yer sofrasına veya masaya oturmadan önce mutfakta yemek pişirmek, menemen yapmak eşitliğin işareti, nişanesi.

Ama gelin görün ki, makam aracı Mercedes olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, her gün kanayan, ağlayan yüreklere verilmesi gereken bir kişinin fitresinin 40 lira olduğunu söyleyiverince.

4 kişilik bir aileye üç öğün doyun diye verilen 40 TL’nin toplamı 4800 liracık bir hesap çıkıyor ortaya. Peki, asgari ücret ne kadar, 4253 lira.

Pazara, markete gitmeyen, fiyatları bilmeyen Diyanet reisi bile, yanlışlıkla olsa gerek, asgari ücreti az bulmuş olacak ki, fitre açıklaması ile incire kurt soktu!

Bu arada,

Menemenci vekillerimizi bir de Bursa Terminaline uğramalarını tavsiye ederim. 4 kişilik bir aile reisini üzen, ekonomik düzenini bozan otobüs bileti fiyatlarıyla yüzleşmeleri pek faydalı bir ziyaret olacaktır.

Görmek, bilmek isteyenler için,

Bu şehirde acıklı gerçekler, işsiz kalanlar, ayın sonunu getiremeyenler var ama kocaman zenginlerimiz sosyal medya hesaplarından “bir garibanın duasına gir, kurtarırsa o kurtarır deyip” Hz. Ömer güzellemeleri yapmaları, gerçekte ise “Turist Ömer” rolüyle karşımıza çıkmaları kendilerine daha kolay geliyor!

Sahi, menemen sivri bibersiz de olur mu Hocam!