Karamollaoğlu, Habertürk'te katıldığı programda ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.SP lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk ziyareti ile ilgili gelen bir soruya cevap verdi.

Söz konusu ziyareti olumlu gördüğünü kaydeden Karamollaoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanının bütün liderleri ziyaret etmesi, bütün liderleri masa etrafında oturup konuşması daha makul neticelerin elde edilmesinevesile olur kanaatindeyim" dedi.

‘BİZ BU SİSTEMLE İTTİFAKTA YER ALAMAYIZ’

İttifak konusuna da değinen Karamollaoğlu şunları kaydetti: “Buradan ne çıkar? Onu şimdiden söylemek mümkün değil. Seçim süresi başladığı zaman, seçim sathi mailine girildiğinde konuşulması gereken bir konudur diye düşünüyorum. İttifaklar bir koalisyon değil. Bundan dolayı erkenden bir konuyu gündeme getirip, uzun uzadıya, hele de spekülatif yorumlar yapmanın doğru olmadığı kanaatindeyim.

Ülkede uygulanan başkanlık sisteminin de sorunlara yol açtığını belirten Karamollaoğlu, "Başkanlık sisteminde tek kişi seçiliyor, etkili olan da o. Meclis'in hemen hemen hiçbir hükmü yok gibi. Meclis'te çoğunluğunuz varsa, seçilen Cumhurbaşkanının aldığı kararları sorgulayabilecek çoğunlukta ise bir dereceye kadar etkisi olabilir. Neticede Cumhurbaşkanının dediği dedik. Bu sistemle biz Cumhur İttifakı'nda yer alamayız. Bu sistem sorun meydana getiren sistem" diye konuştu.

MUTLAKA DİYALOK ORTAMI DOĞMALI

"AK Parti ile ittifak yapılabilir mi?" sorusuna ise Karamollaoğlu şu yanıtı verdi: Yapılabilir. Hangi şartlarda? Doğru bulmadığımız politikalarını değiştirmesi şartıyla. Biz ilkeler üzerinde duruyoruz. Sanki bizim tabanımız bir yere yönlendirilmeyi bekliyormuş vs. gibi intibaların doğru olmadığı kanaatindeyim. Siz tabanın elbette sesine kulak verirsiniz, ama esas olan bizim ilkelerimiz, prensiplerimiz, bu ülkenin yaşadığı sıkıntılardan kurtulabilmesi için hangi adımların atılması gerekir, bu noktadaki politikalar. Biz birinci mesele olarak Türkiye'de kavganın ortadan kalkması, kargaşanın kalkması, mutlaka diyalog ortamının oluşması gerekir dedik. Hemen arkasından adalet kamil manada sağlanmalıdır dedik. Cumhurbaşkanı kendi yönünden Türkiye'de adalet olduğunu söyleyebilir.

Karamollaoğlu, bu tarzda gelen taleplerin reddedilmesinin doğru olmadığını düşündüğünü belirterek, ülkemizde konuşulması gereken ciddi problemler olduğunu söyledi.

Bunların başında "adalet" konusunun geldiğini kaydeden Karamollaoğlu, "İçişleri Bakanı ile Adalet Bakanı arasında söz düellosu oldu. Niye oldu ben de şaşırdım. Adalet bağımsız mahkemeler tarafından ve kendisini bağımsız hisseden hakimler tarafından verilen kararlarla ortaya çıkar" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi