İzmir depreminde dolayı ertelenen Bursa programında partililer ve vatandaşlarla bir araya gelen İYİ Parti lideri Meral Akşener, “5 yıldır dövüle dövüle yol yürüyen bir aileyiz. Gün geçmiyor ki bu aileden birinin başına bir şey gelmesin. Ama bu aile kardeşlerini yalnız bırakmıyor. Bundan sonra işimiz daha kolay. Bütün anketlerde yüzde 14-15 bandındayız. Bu anketleri para vererek biz yaptırmadık. Bizim tek amacımız var Türk milletinin ekonomik refahı, vatandaşlarımızın huzurudur" ifadelerini kullandı. İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Bursa’da ezberleri bozan muhalefet anlayışıyla hareket ettiklerini, mazlumların sesi olduklarını söyledi.

‘BİZ MİLLETİMİZİ VELİNİMET YAPMAK İSTİYORUZ’

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’ın istifasına ilişkin olarak, "Damat gitti bunu sağlayan İYİ Parti'dir. Ben gidenin arkasından konuşmam ama bir kişi gitti dolar 1.5 lira düştü. Ya toptan gitseler ne olur? İsmail Hoca (Tatlıoğlu) ne olur? (6 ayda 5 lira olur.) Peki biz gelirsek ne olur? Anlaşıldı mı ne yapmak istediğimiz? Biz milletimizi velinimet yapmak istiyoruz. Başarıyor muyuz, evet."

‘KİRAZLIYAYLA KADINLARININ YANINDAYIZ’

Akşener, Kirazlıyayla’da yaşan doğa katliamıyla ilgili olarak, "İYİ Parti bir ailedir. Ailemize yeni katılan iyi ve cesur kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Ailemize şeref getirdiler. Bursa Öğretmen Okulu mezunuyum. Kirazlıyayla'daki kızkardeşlerimin, ablalarımın ortaya koyduğu direnişi, onların çevre hassasiyetini çok sıkı takip ettiğimizi tekrarlayayım. Buradan Sayın Erdoğan'a sesleniyorum. Madenciliğe karşı değiliz. Ama 5 müteahhidinize Kirazlıyayla'nın peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz, bunun peşinde olacağız. Sonuna kadar sizin sesiniz, sizin nefesiniz olmaya devam edeceğiz. Bilirkişi raporuna rağmen proje durdurulmuyor. Ama'sız ancak'sız adalete Kirazlıyayla'nın da İzmir'de depremde evleri yıkılan depremzedelerin de ihtiyacı var. Ekin ekemeyen çiftçimizin de ihtiyacı var. Onlar yapmıyorsa söz biz yapacağız. Bizlere acı yaşatanlara adaleti onlara da biz uygulayacağız."

‘VATANDAŞ BİZİ TERLİKLE KOVALAR’

Akşener, sözlerinin devamında, “Buradan bir milim geri atmamız mümkün değildir. Sandalyelerimiz uğruna bu çarpık düzenin sahiplerinin karşısında ne kafa eğeriz, ne fikrimiz değişir, ne de ayağımız titrer. Burada seçmenimiz bir irade bozulması hissederse seçmenimiz beni terlikle kovalar.Biz kısa sürede çok yol yürümüş gibi görünen ama arkasında 5 yıllık bir eziyetin olduğu, dövüle dövüle ve her türlü tehdide rağmen yol yürüyen bir aileyiz. Gün gelmiyor ki bu ailenin bir ferdinin başına bir iş gelmesin. Ama o başına iş gelen kardeşimizin mutlaka yanında biri oluyor.Bu aile kimseyi ortada bırakmadı. Bundan sonra işimiz son derece kolay. Yapılan bütün anketlerde 14-15 bandına oturduğumuz kanaati çıkıyor. Bu anketleri biz para verip yaptırmadık. Bunu sağlayan sözümüzün, özümüzün doğru olmasıdır. Sadece kendimden değil, her birinizden tek tek, ayrı ayrı bahsediyorum. Biz 20 Ocak 2020 tarihinden itibaren yola düştük. 7-8 Şubat’da da Bursa’daydık. 7 ilçe gezdik, esnafımızla buluştuk. O günden bu güne ben ve arkadaşlarım o gezilere devam ediyoruz. Şimdi size sahadan taze bilgileri vereyim. Biz gezmeye başladığımızda pandemi yoktu.Esnaf kiranın stopajından şikayet ediyordu. Biz söylemeye başladık stopaj 10 puan düştü. Aldığımız o şikayetlerim kamuya mal edilmesi sonucu yıkılmaz armada olarak görülen iktidar partisi ve küçük ortağının seçmeni görmek mecburiyetinde kalmasıdır bunlar.”

‘SİYASET TARİHİNDE İLKİ BAŞARDIK’

Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: “Onun için teşkilatlarımızı sırtlanıp götüren arkadaşlarımız benim son nefesimde bile helallik alacağım insanlardır. Bu çok zorlu, çok zevkli ama çok da acı verici bir yolculuktu. Burada tek tek görüyorum sizleri. Tek tek saysam her birimizin bir başka hikayesi var. Siyaset tarihinde bir ilki başarmış, 6 ayda bir siyasi partiyi kurmuş, kurumsallaşmış tek siyasi hareketiz. Onun için ben her birinize iyi ve cesur insanlar ve bu harekete cesurlar hareketi diyorum. Son nefesim için sizlere bunları söylemeye devam edeceğim.Biz bunları unutmamalıyız. Mitinglere giderdik, polis etrafı çevirirdi, içerde, dışarda daha fazla insan olurdu. Orada video çekildiğinden, o görüntülerin aleyhinde korkusunda olduğu için o kurdelenin gerisinden bizleri izlerdi. Bunu hepimiz tek tek alın teriyle ve kimseye dayanmadan başardık. Bu başarımızın tadını çıkarmak, bu başarımızla övünmek hakkımızdır ama o kadar teyakkuzda olmaya alıştık ki bu başarının tadını çıkaramadık. Çünkü teyakkuz halinde olmaya alıştık. Bu alışkanlık, dün çıkmış, bugün çıkan ve yarın çıkabilecek engeli de kimisini tekmeleyip yine var olmaya, yine büyümeye, bu ülkenin çarpık düzenini değiştirmek için dimdik aynı heyecanla yol yürümeye devam ediyor” dedi.

2 BİN 584 KİŞİ İYİ PARTİ’YE KATILDI

Partiye katılan 2 bin 584 kişiye İYİ Parti rozeti takıldı. İYİ Parti'ye en çok katılımın Çiftehavuzlar Mahallesinden gerçekleştiği açıklandı. Akşener, Kirazlıyayla’dan gelen kadınlarla yakından ilgilendi, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen yurttaşlara yakın ilgi gösterdi. Akşener’in konuşması sık sık Cumhurbaşkanı Akşener sloganlarıyla kesildi. İYİ Parti'ye katılanlar arasında Nilüfer eski Belediye Başkanı Faruk Baykal, ANAP eski Osmangazi İlçe Başkanı Bener Özcan, Bursaspor Kulübü eski Müdürü Erhan Başoğul,Türk-İş eski Bölge Temsilcisi Mehmet Kanca, Bursa Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Turgay Ölüç de yer aldı.

Editör: Haber Merkezi