İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AK Parti'nin kalesi olan İnegöl’de vatandaşın yakın ilgisiyle karşılaştı. Yoğun sevgi gösterileri arasında halkla selamlaşan Akşener, 314 bin lira maaş alan bakan yardımcıları olduğunu, milletin parasının çarçur edildiğini söyledi. 

“ÜLKE YAŞANMAZ HALE GELDİ”

Akşener, iktidarın kutuplaştırıcı siyaseti yüzünden insanların birbirine küstüğünü belirterek, “20 Ocak 2020’den beri şehir şehir esnaf esnaf ilçe ilçe geziyorum. Türkiye’de çok uzun zamandır suçuluk buculuk üzerinden siyasetçiler birbirimizi kutuplaştırarak, komşuyu komşunun karşısına dikerek çok kolay oy alıyorlar. Dertlerin üzerinden çözümler üzerinden rekabet etsek vatandaş kazanır. Gereksiz sebeplerden dolayı tartıştırılan vatandaşın evladı işsiz. Hâlbuki ayısı dayısı olanlar en iyi işlerde. Senin çocuğun KPSS’den 92 almış ama ayın yok dayın yok ataması olmadı. AK Parti iktidarı ülkemizi yaşanmaz hale getirdi“ dedi

“EMEKLİYİ, İŞÇİYİ PERİŞAN ETTİLER”

Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü, “Senin çocuğun işssiz evde hanımın ne kaynatacak onu düşünüyor ama 5 maaş alan danışmanlar var. 5 maaş alan danışman senin gibi garip gurabayı yıkıp tekmeliyor ama karşılığı 5 maaş elbette haram olsun zıkkım olsun. 314 bin TL maaş alan bakan yardımcısı var. Sen emekli en düşük maaşın 2 bin 500 TL oldu diye sevinirken 314 bin TL maaş alan bakan yardımcısı var. İşçi perişan. Senin çocuğun asgari ücrete işsizliğe mahkûm edilmişken, dayısı olanlar 11 maaş alıyor. İşte bu harami düzeni ortadan kaldırabilmek için gerçek dertleri konuşabilmek için sizin adınıza rekabet oluşturmak için esnaf esnaf geziyorum” ifadelerini kullandı.

“ESNAF SİFTAHSIZ DÜKKAN KAPATIYOR”

Vatandaşın siyasileri tartacağını vurgulayan Akşener “Herkes benim gibi İnegöl’e bir kamyon polis olmadan gelecek sizle görüşecek. Siz bizi tartacaksınız hangimiz doğru işleri yapıyorsak onu destekleyeceksiniz. Yapmaya çalıştığım şey seçmenin velinimet olmasıdır, cepte keklik olmaktan çıkmasıdır. Bunun için besicinin derdini bileceksin çözüm üreteceksin. Esnafın derdini bileceksin çözüm üreteceksin. Siftahsız dükkân kapatmanın ne olduğunu bileceksin çözüm üreteceksin” diye konuştu.

“YAĞ İTHAL EDİYORUZ”

Hükümetin tarım politikalarının iflas ettiğine dikkat çeken Akşener, savaştaki Ukrayna’dan yağ ithal edildiğini belirterek, “Bu ülkede çiftçilik bitti. Dışardan ithal ediyoruz. Savaş olan Ukrayna’dan çiçek yağı ithal ediliyor. Ayıptır ayıp bununla övünüyorlar. Devlet olmanın özelliği aç açıkta insan bırakmamaktır. İstiklal savaşının olduğu yıllarda yanmış yıkılmış bir ülkede aç ve açıkta insan bırakmamak için çaba gösterenleri bugünkü evlatlarıysak o görevi yerine getirmeliyiz” şeklinde konuştu.

“BU GEMİCİKLER NASIL ALINDI?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sert bir dille eleştiren Meral Akşener, “Hani yüzük vardı ya yüzük. O yüzük sahibi ne yapıyor, yüzük sahibi dünyanın en zenginleri ile aşık atıyor. Hey gidi hey bu yüzükten gemiciklere, bu yüzükten Hariri’nin cebine 24 milyar lira koymaya. Kimin bu para tabiki senin paran işte o para haram olsun zıkkım olsun. Bu yanlışlıklar kimsenin yanında kar kalmayacak. Onun için demokrasiyle helal oylarınızla bu harami düzeni bitireceğiz. Allah beni sizlere mahcup eylesin, Allah beni kul hakkı yiyenlerden eylemesin ve hesap sorsun. Bize de hesap sormayı nasip etsin “ dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yenişehir'de de esnaf, işçi ve çiftçilerle bir araya geldi. Vatandaşın sorunlarını dinledi.

Editör: Haber Merkezi