Ali Babacan, yıllarca AK Parti iktidarının ekonomiden sorumlu bakanlık koltuğunda oturdu.

Seneler geçti, Recep Tayyip Erdoğan’ın kurucusu olduğu partide,

Şeffaflığın bittiğini, demokrasinin yerle bir edildiğini, vatandaşın feryadının umursanmadığını, il ve ilçe teşkilatlarında liyakatin buharlaştığını ileri sürerek istifa etmişti.

Kendisine göre uzun istişareler, yapılan titiz çalışmaların neticesinde…

DEVA,

Demokrasi ve Atılım Partisi’ni kurdu.

Teşkilatlanmalar başladı, Bursa’ya da Serkan Özgöz isminde bir vatandaşı il başkanı olarak atadı.

Tabi, Özgöz’ün Babacan’a tavsiye eden de partinin kurucular kurulu üyesi, Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın oldu.

Zaten siyasette işler böyle yürüyor, onun adamı, bunun ablası, falancanın dayısı. Liyakat mi boş ver gitsin!

Bursa teşkilatını yönetemeyen Özgöz’ün her şeyi ben bilirim, Deva’yı inkar eden biat, “küçük olsun bizim olsun” tavırlarından yılan kurucu il yöneticileri birer- ikişer istifa etmişlerdi.

Aynı zamanda Özgöz’ün, Bursa gibi bir kentte onlarca sorun olmasına rağmen muhalefet yapmamasını da öne sürmüşlerdi.

Bu çalkantıların üzerinden baya bir zaman geçti.

Geçenlerde Deva Mudanya İlçe Başkanı Dilek Durak’ın, il yönetimindeki bir vatandaşın hakaretlerine maruz kaldığını duyduk.

Biz duyduk ama kadın hakları savunucusu Babacan’a Bursa’da yaşananları rapor etmesi gereken, Özgöz’ün kankası Burak Dalgın dalgınlıkla ulaştıramadı ki, ne ufak bir gürültü ne de görevden alma olmadı!

Yetmezmiş gibi, Büyükorhan İlçe Başkanı Murat Bozkuş, "İdareciliği, baskının, biat sağlamanın, adamcılığın yolu olarak gören bir il yönetimiyle siyasette bir yol almanın mümkün olmadığını görüyorum" açıklaması yaparak Deva Partisi’nde istifa etti.

***

İşleri,

Deva Partisi’ni Bursa’da birinci gündem maddesi yapmak, 2023 seçiminde sandıktan çıkması için didinmeleri gereken Özgöz ile Burak Bey, görünen o ki Ali Babacan’ın büyük emeklerle kurduğu, demokrasinin hakim olacağını savunduğu partisini “avcılar kulübüne” dönüştürdüler.

Çünkü yaşananlardan rahatsız olmayan, “bu gidiş nereye” diye kendisini, Özgöz kardeşini sorgulamayan Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, şuan istifa etmeyi düşünen en az 5 ilçe başkanını bile umursamıyor!

Anlaşılan o ki siyaseti, adam kazanma, kucaklama sanatı olarak görmek istemiyorlar.

Böyle giderse, Özgöz ile Dalgın, kendilerine rakip olarak gördükleri, hayallerine bile yaklaşamadıkları, insan ilişkileri parmakla gösterilen, pozitif bir kişilik, teşkilatçılığı ile takdiri, alkışı hak eden Dilek Durak’ı da yıldıracaklar…

Bu arada, Burak Dalgın geçen gün Demokrasi ve Uzlaşma Grubu’nun iftarına katılmış. Burada bulunanların tamamına yakını, Bursa siyasetinde en ufak bir mevzuyu bile anında duyan faniler olarak kendisine, Deva’da yaşanan skandalları sorabildiler mi acaba?

Demokrasi ışığı işte, senin adamına başka, başkasınınkine bambaşka ışıldıyor, görünüyor, gözüküyor!

Acizane sormak istiyorum, yarın seçim olsa, Deva Bursa’yı iki kişilik parti haline getiren Serkan Özgöz ve Burak Dalgın’a oy verir misiniz?

Sahi çiçeği burnunda Deva Partili Sedat Kızılcıklı, yaşananlarla ilgili Babacan'a bilgi veriyor mu, doğrusu merak ediyoruz...