Siyaseti vatandaşa hizmet aracı olmaktan çıkarıp, kendilerini pazarlama, reklam, tatmin etme alanına dönüştürenlere şahit oluyoruz.

Ne yazık ki Bursa’da böyle kişilere, takla atanlara çokça tanık olduk.

Mesela, bir buçuk sene içinde 3 parti değiştiren, AK Parti’nin ampullerini kıran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde maskesini takarak kapalı ve açık çarşıda yürüyüp, ekonomik politikalarını eleştiren, sonra AK Parti’ye üye olan, şimdi Mudanya Üniversitesi’nin mütevelli heyetinde kendine yer bulan Ali Mollasalih pak ve açık bir örnektir.

Üzücü olan ise, vatandaşın, seçmenin, partinin içinde olanların, STK’ların, yazar ve gazetecilerin gördüğü kirlilikle ilgili yeterli tepkiyi göstermemesi.

Böyle olunca da; kirlenme, yağlanma, kokuşma ve çürüme kaçınılmaz oluyor. Üç günlük dünya menfaati uğruna kendi değerlerini yiyen bir varlığa dönüşüyorsun.

Genel merkez, siyasetçilerinin görmek istemediği, araştırmadığı, açın şu perdeyi de, şehrinizde neler oluyor bilelim demedikleri için, teşkilatlarıyla güle oynaya programlar yapıp, kendilerini tatmin ederek Ankara’ya dönerler.

***

Hatırlatmak gerekirse, DEVA Partisi Teşkilat İşleri Başkanı Sadullah Ergin, geçen hafta Bursa’ya geldi. Bazı ilçe başkanlarına yetki belgesi verdi.

Etliye, sütlüye dokunmayan eski Adalet Bakanı Ergin’in ziyaretinin üzerinden birkaç gün geçtikten sonra, Nilüfer ilçe Başkanı Mine Rana Kahramanoğlu ve altı Bizans oyunlarıyla kazıldığı belirtilen Yıldırım ilçe Başkanı Şener Temur, istifa mektuplarını genel merkeze gönderdikleri ortaya çıktı.

Oysa İl Başkanı Serkan Özgöz, Bursa teşkilatının allanması, pullanması, makyajlanması için Ankara’daki şölene bazı gazetecilerle birlikte gitmişti.

Düşünebiliyor musunuz, millete deva olmak için yola çıktıklarını söyleyen, haykıran Ali Babacan, Bursa teşkilatında yaşanan istifaları, çalkantıları umursamıyor. Küçük olsun bizim olsun, çalsın sazlar, oynasın bizim oğlanlar şeklinde düşünüyor.

Yaklaşık 25 gün önce başına örülen çoraplar ve “bu partide Bizans oyunu oynanıyor” diyen Kestel İlçe Başkanı Serkan Tekyıldık, görevinden istifa etmiş, Nilüfer ve Yıldırım’da da istifalar olacağını belirtmişti.

İddiaları doğru çıktı ve sonunda istifalar geldi.

Ama bu iki ilçe başkanı yaşadıklarını, Bursa teşkilatında neler olduğunu, neden istifa etmek zorunda kaldıklarını paylaşmamaları büyük hata. Çünkü ortada bir acı, sancı varsa duyurmak gerekiyordu. 

Diğer yandan,

İddialara göre Deva Partisi Bursa’da Muşluların dediği oluyormuş. İstedikleri kişi ilçe başkanı veya farklı görevlerde yer alabiliyormuş.

Eğer bu iddialar doğruysa, eyvah ki eyvah!

Serkan Tekyıldık, sırtından hançerlendiğini söylemişti.

Anlaşılan o hançerin alanı genişliyor.

Ya itaat edersin, ya da burası bizim deva oyuncağımız, pili biz şarj ederiz, biz değiştiririz deniyor.

Allah ıslah etsin!

DEVA’da sözü edilen özgürlük, demokrasi buysa, o zaman yüzde 1,5’a devam!

Görünen o ki, AK Parti hükümetine sabah akşam demokrasiden uzaklaştığı için eleştiriler getiren Babacan’ın DEVA’da istifalar devam edecek!