Sıra sıra dizilenler, sırıtanlar,

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a talanla ilgili tek soru soramayanlar,

“Ortak akıl kazandı” ısmarlama yazılarıyla duyurmuşlardı, Pirinç Han’ın önüne kaçak olarak dikilen pimapenli çelik konstrüksiyonun yıkılacağını!

Aklımızla alay eden Torunlar GYO’nun sahibi Aziz Torun, Alinur Aktaş’ı ikna etmiş, belki de acayip şeyler olmuş ki, Zafer Plaza girişindeki o çelik utancın etrafına balonlar asıldı, açılışı yapıldı.

Hani ortak akıl kazanmıştı?

Hani pimapen ucube yıkılacaktı?

Kusura bakmayın ama Hanlar Bölgesi projesi ölü doğmuştur; çünkü tarihle alay ediliyor, dalga geçiliyor.

Nasıl olsa, çevredeki esnaf duyarsız, umursamaz. Tepkisiz, tek tek kafa çıkarmak isteyenlere de, aba altından maliye, zabıta, rabıta sopası algısıyla korkutuldukları için canınız ne istiyorsa öyle hareket ediyorsunuz!

Çiçek böcek haberleriyle gündemi değiştirme telaşındasınız.

Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz Temmuz’da Hanlar Bölgesi’nin çalışmalarını başlatmak için Bursa’ya geldiğinde şu çıkışı yapmış: “Bugün Bursa’mıza yakışır adımlar attık” demişti.

Ne kadar şanslıyız değil mi?

Bakan Kurum’u bile söylediğine pişman eden, ağzından çıkanları yutturan bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var Bursa’da!

Sahi,

Alinur Aktaş Başkan, yıkılan BOYNER binası önünde poz vermiştin, Pirinç Hanın ortaya çıktığını gururla anlatmıştın ya; elindeki görsele baktığımızda, kaçak çelik konstrüksiyonun olmadığı ayan beyan gözüküyor.

O zaman bu ne Allah aşkına, hani bu ucube projeye aykırıydı?

Sünnet yatağına dönüştürülmüş, gözümüzün içine sokulan balonlarla sarıp sarmalamışlar Zafer Plaza girişini!

Hakikaten merak ediyoruz, pimapen ucube koruma kurulundan onay mı aldı?

Bakanlığın para akıttığı projeye neden ihanet ediliyor. 50 metre ileride bu AVM’ye giriş varken, bu utanç neyin nesi?

Tabi, “etrafında itiraz eden, sana ayna tutan, hop bir dakika Alinur Başkan, yanlış yapıyorsun. Tarihe ihanet ediyorsun” diyen yok!

Gerçekten bu utanç görüntüsü, Bursa Valiliği, Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun içine siniyor mu?

Gelecek Partisi teşkilatının Bursa’nın sorunlarıyla uzaktan yakından ilgisi olmadığını belirtip, CHP, İYİ Parti, Saadet ve Deva bu ucubeyi içlerine nasıl sindiriyor?

Alinur Başkan, 10 Ocak’ta Merinos’ta sana soru soramayanlara hitaben şu sözünü hatırlatayım, “Çok iyi işler çıkarıyoruz” dediğini duyduk, aynen öyle, Bursa’yı içinden çıkılmaz bir girdabın içine sokarak, perişan ederek, çok iyi işler çıkarıyorsunuz!

Tabakhaneler Bölgesi’ni TOKİ eliyle betonlaştırarak mesela.

Yunuseli Yolu üzerine Osmangazi Belediyesi’nin göz yumduğu açık cezaevini andıran binalara sesin soluğun kesildiği gibi mesela.

Bursa’ya göçü azaltacak tek bir tane adım atmayarak mesela.

Ön yargımız yok diyorsun ya, haydi o zaman, Zafer Plaza’nın Pirinç Han önündeki kaçak kapısıyla ilgili açıklama yapmanı bekliyoruz.