Çok acayip,

Bursa’ya otel konforunda hastane yaptılar ama insanlar, ulaşmak için çile çekmeye devam ediyor.

Nüfusu 3 milyonu aşan, plansız büyütülen, her metre karesi betonlaştırılmaya devam edilen güzelim memleketimizin batısında bulunan Şehir Hastanesi’ne tedavi olmaya, doktor randevusuna yetişmek isteyenler balık istifi yolculuk yapıyor.

Bilhassa Kent meydanından geçen ve her 15 dakikada bir gelen toplu taşıma, yani belediye otobüslerine rağmen. Ayrıca şehrin farklı güzergahlarını kullanan diğer otobüslerde de durum farksız.

Aralarında yaşı ilerlemiş olanlarından tutun da, ayakta duramayacak kadar sağlık sorunu yaşayan hastalar, çocuklar bu otobüslerde yaklaşık 40 dakika süren seyahati bir birlerine yapışık vaziyette, dikilerek yapmak zorunda kalıyor.

Buraya birçok kişinin hasta olduğunu ve aralarında her türlü hastalığı taşıyanların bulunduğunu hatırlatırsak durumun vahameti daha iyi anlaşılır diye düşünmeden edemiyorum!

Adeta otobüs dolusu ve tıklım tıklım bir mikrop bombası!

Bir de bu acıklı fotoğrafın içine yaşlılara yer vermeyen ve sağlık sorunu olmadan okullarına gitmeye çalışan gençleri de ilave edersek durum gerçekten vahim!

***

Mesela bir örnek vereyim.

56 yaşındaki, 130 kilo ağırlığındaki Feridun Türük, ayaklarındaki dolaşım bozukluğundan dolayı haftanın 4 günü Şehir Hastanesi’ne gittiğini söyledi.

Farklı saatlerde belediye otobüslerine binmesine rağmen bırakın oturacak yeri, ayakta yolculuk yapmanın bile zor olduğunu belirtti.

İnanın bu adam yolda yürümekte zorluk çekiyor, her 20 metrede dinlenmek zorunda kalırken. 40 dakikalık yolda işkence çekiyor.

Hani şehri yönetenlerle ilgili şöyle bir efsane var ya…

Sokaklarda, caddelerde, pazarda, parkta gezerek, hatta toplu taşıma kullandıklarında, halkın yaşadıklarını görebiliyor, böylelikle işleri halka hizmet olduğu için şahit oldukları skandallara çözüm getiriyorlar.

Dolayısıyla,

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar, Bursa Şehir Hastanesi’ne yanlarına, dalkavuk bazı hemşeri derneklerini almadan yolcularla birlikte, balık istifi seyahat ederlerse, çileyi de, kahrı da, anneleri yaşındaki kadınların üzüntülerine şahit olurlar.

Ve haliyle,

Öğretilmiş çaresizlik içinde olup, tepki gösteremeyen, yaşadığı sorunu dile getiremeyen, kimsenin feryatlarını duyurmadığı vatandaşların, hastane yolundaki üzüntüye çözüm getirirler.

Seyahat ederken gülmeyi unuranlara umut olurlar.