2 yıl önce Bursa’da trafik sorun olmaktan çıkacağını söylemesine karşın, kentteki keşmekeşin devam etmesinden dolayı muhalefet tarafından eleştirilen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndaki 1000 gününü değerlendirdi. Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, partinin il ve ilçe yöneticileri, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve Büyükşehir Belediyesi kurmayları katıldı. Aktaş, bugüne kadar Bursa’ya hizmet eden, taş üstene taş koyan herkese teşekkür etti. Aktaş, 1000 günde yaptıkları projeleri sıralarken,, Uludağ’da yılın 12 ayı turizmin yapılamamasıyla ilgili yaşanan sıkıntıları gündeme getirmedi.

‘PROJELER BİR BİR HAYATA GEÇTİ’

Osmanlı'ya payitaht olan Bursa’nın geçmişten aldığı ilhamla geleceğe ışık tutmaya devam ettiğini dile getiren Başkan Aktaş, Bursa’nın sanayiden tarıma, spordan turizme kadar çok geniş bir yelpazede lokomotif şehir olma özelliği ile Türkiye’nin kalkınmasına güç verdiğini hatırlattı. Bursa gibi böylesi bir kente hizmet etmenin kendisine nasip olduğu için mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “1000 gün önce Bursa'ya, Bursalılara hizmet etmek üzere ‘canla başla’ diyerek yola çıktık. Ağır bir sorumluluk aldığımızın bilinciyle çıktığımız bu yolda Bursa'nın geleneksel dokusunu bozmadan, onu içinde yaşayanların huzur bulduğu bir şehir olarak geleceğe taşımak için bütün gayretimizi ortaya koyacağımızın sözünü verdik. Söz verdiğimiz gibi bir taraftan bu nadide şehrin var olan değerlerini korurken, diğer yandan da yeni değerlerle zenginleştirmeye çalıştık. Bursa'nın yarınlarını inşa etmek için ortak akıl doğrultusunda ürettiğimiz projelerimizi bir bir hayata geçirdik. 1000 gün yerel yönetimler tarihinde kısa bir zaman gibi görünebilir ancak biz bu 1000 güne çok şeyler sığdırdık. Bu süreçte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere kabinedeki tüm bakanlarımız, milletvekillerimiz il ve ilçe teşkilatlarımız, ilçe belediye başkanlarımız Bursa’mızın gelişimi için gücümüze güç kattılar” dedi.

‘450 KİLOMETRE ASFALT DÖKTÜK’

‘Yol medeniyettir’ diyerek geride kalan 1000 günde ulaşım yatırımlarına büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Aktaş, bugüne kadar 450 kilometre asfalt, 951 kilometre sathi kaplama, 13 tane köprü yapımını gerçekleştirdiklerini kaydetti. Toplu ulaşımın daha sağlıklı hale gelmesi amacıyla Burulaş bünyesine 271 yeni otobüs kazandırdıklarını kaydeden Başkan Aktaş, Özel Halk Otobüsü filosunun da yüzde 75'inin yenilenmesini sağladıklarını açıkladı. BUDO’da 39 liralık tek fiyat uygulaması ile büyük bir indirim yaptıklarını, toplu taşımada 3 yıldır öğrencilere hiç zam yapmadıklarını vurgulayan Başkan Aktaş, akaryakıt, işçilik, bakım giderleri gibi sürekli artan masraflara rağmen toplu ulaşımdaki fiyat artışının 3 yıl boyunca yüzde 14 ile sınırlı tutulduğunu da sözlerine ekledi.

‘2 MİLYARLIK YATIRIM YAPTIK’

Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında “Yeşil Bursa’ her şeyin en iyisine layıktır” diyerek nitelikli yeşil alan çalışmaları ve devasa dönüşüm projelerini gündeme aldıklarını vurgulayan Başkan Aktaş, “Kent Meydanı kentsel dönüşümü, Çekirge Teras projesi, tarihi eserlerin restorasyonu, pazar yerleri ve otopark düzenlemeleri, sahil çalışmaları, meydan düzenlemeleri gibi projeleri uygulamaya aldık. Böylece şehrimizin layık olduğu çevreci uygulamalar yanında hemşehrilerimizin yaşamını kolaylaştıracak çalışmalara da imza atmış olduk. Hemşehrilerimizin daha sağlıklı bir Bursa'da yaşaması için üstyapı yatırımlarının yanında alt yapıya da büyük önem verdik. 17 ilçemizde toplam 2 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. İçme suyundan kanalizasyon hattına, yağmur suyu hattından arıtma tesislerine kadar pek çok çalışmaya imza attık. Bugüne kadar 1.466.389 metre içme suyu hattı, 907.800 metre kanalizasyon hattı, 383.809 metre yağmur suyu hattı imalatı gerçekleştirdik. Yine 73 adet su deposu ve 10 adet arıtma tesisini Bursa'ya kazandırıldık. Su faturalarından katı atık bedelini çıkardık ve halkımız bu uygulamadan çok memnun kaldı” diye konuştu.

TURİZM PASTASI VE ULUDAĞ

Bursa’nın turizm pastasından hak ettiği payı alması için rotaya turizme çevirdiklerini ve pandemi sürecinde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen turizm hedefinden şaşmadıklarını açıklayan Başkan Aktaş, “Pandemi sürecinde olduğumuz için turizmle alakalı heyecanımızı yitirdiğimizi hiç kimse düşünmesin. Hatta biz turizmi müstakil bir daire başkanlığına dönüştürdük. İnşallah normal sürece geçtiğimizde bu pastadan çok daha fazla pay alabilmek için elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyacağız. Hanlar Bölgesinde yapılan yıkım çalışmaları, Gölyazı'ya yapılan yatırımlar, Bey Sarayı'nın ortaya çıkarılması, restorasyon çalışmaları, gastronomi çalışmaları, doğa turizmi tanıtım çalışmaları gibi projelerle Bursa’mızın turizm pastasından aldığı payı daha da artırmaya çalışıyoruz” dedi. Öte yandan, Türkiye’nin en önemli turizm merkezi Uludağ’daki oteller yılın 9 ayı kapalı. Zirvede sezon, Aralık’ta başlayıp Şubat’ta sona eriyor. Senenin 12 ayı turizm yapılamıyor.

Uludağ hala 9 ay turizme kapalı

1, 5 MİLYON FİDAN

Kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerini hatırlatan Başkan Aktaş, “Fide ve fidan desteği ile çiftçimizin yanında olduk. Mevcut marka olmuş tarım ürünlerinin yanında özellikle Bursa’mızın yaban mersini ve ahududu üretimine de merkez olması için özel bir çaba sarf ediyoruz. Çiftçimize her yıl ortalama 1,5 milyon fide fidan dağıtıyoruz. Çiftçimizin ürettiği ürünleri dünya pazarları ile buluşturuyoruz. Hayvancılığı teşvik eden uygulamaları devreye alıyoruz. Kısacası Bursa'da uygulanan birçok proje sayesinde üreten Bursa olarak ülkemizin kalkınmasına destek veriyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi