Sürekli olarak yaşlanan nüfus sorununu halletmek için yeni uygulamaları devreye sokan Almanya, genç nüfusun azalması sebebiyle 2024 yılı için işçi alımı yapacağını açıkladı. Bu alımlardan birini de Deutsche Bahn duyurdu. Almanya`nın en büyük demiryolu firması olarak zirvede yer edinen Deutsche Bahn, artan iş gücü ihtiyacını karşılamak adına personel alımı yapacağını açıkladı.

Açık iş pozisyonları duyuru edilirken, işçi alımı yapılacak ülkeler içinde Türkiye`nin de yer alması dikkat çekti. Dünya Gazetesi`nin haberine göre, Deutsche Bahn bu sene ortalama 30 bin yeni personeli işe almayı planlıyor. Demiryolu işletmeleri donanması Allianz Pro Schiene`ye göre, muhit ve iklim koruma açısından da mühim olan ulaşım dönüşümünün başarıyla gerçekleşebilmesi için her sene 5 bin ila 10 bin ek makiniste gereksinim var. Ancak mevcut durumda yılda ancak bin ila 2 bin yeni çalışan işe alınabiliyor.

ULAŞIM SEKTÖRÜ

Suriye ile normalleşme! Esad adım atarsa biz gereğini yapacağız Suriye ile normalleşme! Esad adım atarsa biz gereğini yapacağız

Deutsche Bahn İnsan Kaynakları Müdürü Kerstin Wagner, Alman iş gücü piyasasının acıklı bir biçimde değiştiğini ve göçün bu probleminin çözümünde mühim bir rol oynadığını vurguladı. Wagner, ancak 2023 yılında, 2024`te işe adım atmak suretiyle yurtdışından 350`den fazla uzman eleman aldıklarını anlatım etti. Makinistlerin yanı sıra elektronikçiler, ray işçileri, inşaat mühendisleri, kamyon ve otobüs şoförleri ile üstyapı montajcıları da aranıyor. Almanya`da İşgücü Açığı Olan Sektörler Yapılan son incelemelerde Almanya`da en oldukça işgücü açığı bulunan sektörün ulaşım meslekleri olduğu açıklandı. Berlin`de yaşanmış olan problemler sebebiyle otobüs seferlerinin sayısının azaltıldığı belirtilirken, yurt dışından bu alanda istihdam edilen personele dil kursu devlet tarafınca veriliyor. Başvuru Şartları ve Adresleri Başvurular için muayyen şartlar ve adresler belirtilmiştir. İlgilenen adayların Deutsche Bahn`ın resmi internet sitesi üstünden yada belirlenen müracaat merkezlerinden işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Editör: Bilal Kayaaltı