Türkiye’de ikamet izni olan İran uyruklu şarkıcı Sıamak Shabdel Borhan ve eşi Sahar Heıdrızad Ghezeljeh, Almanya'ya yasadışı yollarla kaçmak isterlerken İstanbul Havalimanı’nda polisin dikkati sonrasında gözaltına alındılar. İran pasaportuyla kontrol noktasına gelen çift, Tahran uçuş biletiyle pasaport kontrolünü geçti. Planlarında aksilik olmadığını fark eden çift, daha önce check-in yaptığı Berlin uçağının bulunduğu kapıya gitti. Şarkıcı Borhan ve eşi buradaki görevlilere çantasında bulunan sahte Kolombiya ve İngiltere pasaportlarını gösterdi.

KAÇMAK İSTEDİLER

İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'ne bağlı risk analiz birimi belge inceleme ekipleri, İran uyruklu Borhan'ı pasaport kontrol noktasından geçişinden itibaren teknik ve fiziki takibe aldı ve her iki yolcuda anbean izlendi. İranlı çiftin Berlin uçağının kapısına gittiği tespit edildi. Polis ekipleri burada yer hizmetleri personeliyle irtibata geçerek çiftin durdurulmasını istedi. Personel tarafından pasaportlarına el konulan şahıslardan Sahar Heıdrızad Ghezeljeh olay yerinden kaçarken, İranlı şarkıcı ise personel tarafından oturma alanında beklemesi istendi. Kısa bir süre sonra İranlı şarkıcı da bulunduğu yerden hızlıca uzaklaştı.

 “ALMANYA’DA DAHA ÇOK PARA VE İMAK VAR”

Sahte pasaportla Almanya'ya kaçmayı planlayan ve polis ekiplerinin dikkati sayesinde Tahran uçağına binerken yakalanıp uçaktan indirilen İranlı şarkıcı Sıamak Shabdel Borhan, ilk ifadesinde Almanya'ya daha çok para kazanmak için gitmek istediğini söyledi. Pasaportlarına el konulan İranlı çift savcılığa sevk edildi.

Editör: Bilal Kayaaltı