6'lı masada yaşanan Akşener krizinin çözülmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu oy birliğiyle Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ilan edildi. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, Millet İttifakı'nın iktidarında diğer genel başkanların Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev yapacağını duyurdu.

Güçlendirilmiş Parlamenter sisteme geçiş vaat eden ve Millet İttifakı çatısı altında bir araya gelen CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayını ilan etmek üzere Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde toplandı.

 "PARTİLERİN GENEL BAŞKANLARI CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLACAK"

Millet İttifakı'nun Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Teşekkür ederim. Değerli kardeşlerim, sayın genel başkanlarıma hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Yunus Emre, bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz der. Biz Yunus Emre'den aldığımız ilhamla Türkiye'nin bütün renklerini aynı sofrada buluşturmak için yola çıktık. Bu sofra Halil İbrahim sofrası, tek bir çocuğun dahi yatağa aç girmemesidir.

Bizim soframız, barışın ve kardeşliğin sofrasıdır. En büyük gayemiz Türkiye'yi bereketli, huzurlu ve neşeli günlere taşımaktır. Allah'ın izniyle bunu hep birlikte başaracağız.

Biz Millet İttifakı olarak Türkiye'yi istişare ve uzlaşıyla yöneteceğiz. Millet İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak, güçlendirmiş parlementer sisteme geçiş sistemin yol haritası üzerinde mutabık kalmış bulunuyoruz. 11 madde az önce içeride sonuçlandı.

Bu kapsamda parlamenter sisteme geçiş sürecinde millet ittifakına dahil diğer partilerimiz sayın genel başkanları Cumhurbaşkanı yardımcısı olacaktır. Millet İttifakı'nın kapısı, ortak Türkiye hayalini paylaşan herkese sonuna kadar açıktır."

Editör: Haber Merkezi