Altın fiyatları yeni güne değer kazancıyla başlamasının ardından saat 11:00 itibrıyla düşüşe geçti. Uzmanlar ise yukarı yönlü harekentin sürmesinin beklendiğini kaydetti. Ons altın ve gram altında zirve için rakam veren İslam Memiş, 'Temmuzdan itibaren altında ralliler olmasını bekliyorum' dedi.

Altin

Aracınızı sakın ucuza kaptırmayın! İkinci elde... Aracınızı sakın ucuza kaptırmayın! İkinci elde...

Gram altın, güne yükselişle başlamasının ardından saat 11.00 itibarıyla düşüşe geçti. Gram altın saat 11:45 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,78 altında 2 bin 442 lira seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 4 bin 9 liradan, cumhuriyet altını 15 bin 96 liradan satılıyor. Dün, dolar kurundaki düşüşe karşın altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,8 artışla 2 bin 462 liradan tamamladı.

Piyayasa uzmanı İslam Memiş Gram altınla ilgili beklentisini de dile getirdi ve temmuzdan itibaren altın fiyatlarında ralli beklediğini kaydetti. Memiş şöyle devam etti: "İçeride gram altına bakacak olursak, dolar kurunun böyle kalacağını düşünmüyorum. Hem dolardaki yükseliş hem ons altındaki yükselişin etkisiyle gram altın için 2700 lira güçlü bir direnç... Sonrasında 3000 lira var. Daha da önemlisi öngöremediğimiz bir gerginlik yaşanırsa 3500 liraya kadar gideceğini düşünüyorum." Odatv

Editör: Bilal Kayaaltı