Haftalardır taraftarların,

Yaklaşık bir 6-7 gün sosyal medyada konuşuldu, Amedspor ile Bursaspor arasında oynanan maç.

Tribünlerde bez parçaları açıldı, kocaman bir provokasyona imza atıldı.

Burası Türkiye, futbol karşılaşmalarında küfür, tahrik, hakaret oluyor maalesef.

Özellikle alt ligler tamamen kontrolden çıkmış durumda, kimin eli, kimin cebinde belli değil.

Ancak,

12 yıl önce Diyarbakır’da yaşanan olayları, yaşı 15- 17 olanlar hatırlamazlar ama uçan kuştan haberi olan devlet bilir, hatırlar, unutmaz, unutmaması lazım, Kazım!

Ne olmuştu o yıllarda bu kentte,

Muharebe, iç savaşı andıran görüntüler ortaya çıkmıştı. Bursasporlu futbolcular canını zor kurtarmıştı. Maçın 17’inci dakikasında, tribünlerden yağmur gibi yağan taş, pil, mermer parçaları, bozuk para vs. maddelerden gazeteciler, polis ve hakemler de etkilendiği için maç tatil edilmişti.

Böyle bir ajanda, yaralı geçmiş, orta yerde dururken,

Dün akşam oynanan Amedspor maçında tribünlerde bez parçalarını dalgalandıranlar oldu.

Önlem almaz, tedbirli olmazsan her şey olur!

Diyarbakır’da uçan kuştan bile haberimiz var” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun idaresindeki şehrin stadına bellerine bağladıkları bezlerin sokulduğu yapılan açıklamada belirtiliyor.

Müsabakayı TRT, yapılan baskılar sonucu yayınlamaktan vaz geçerken,

Düğün, nikah, nişan törenlerinde boy gösterip, katıldığı davetlerle ilgili paylaşımda bulunan muhterem AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyon Başkanı olarak anons edilmediğinde morali bozulan Hakan Çavuşoğlu’ndan tek bir açıklama gelmedi, gelmez de.

Çünkü kendisine demokratik tepki gösteren bir tane Bursaspor taraftarı, Bursalı yok! AK Parti’nin diğer vekilleri için de aynı sorun söz konusu.

Konu Bursa, Bursaspor olunca, yaşanan bir sıkıntı olduğunda, çözüme kavuşması gerekiyorsa.

Herkes riyakarlık peşinde, kapalı kapılar ardından konuşup, aydınlıkta susanlarımız, demokratları var bu şehrin!

Bandırma’da küme düştüğünde, tepki için Özlüce’ye gelen taraftar sayısı 300’ü geçmediğini biliyorsunuz değil mi?

Bu işler atıp tutmakla, faşist ve ırkçı söylemlerle olmaz. Herkesin bir hesabı var, işimi kaybetmeyeyim, filanca bana küsmesin vs…

Milyonluk reklamlar dağıtan belediyeler, konu Amed ile Bursaspor arasında oynan maç olunca, ölü taklidi yapıverdiler. Belediyelerin açıkladığı projelere mehdiyeler düzen bazı köşe yastıkları ise masanın altında serinliyorlar. Bazıları da, suya sabuna dokunmadan kalem oynatıyor!

Kimse kimseye ayna tutmuyor, ezber bozamıyor. Yapılan tek şey, çalsın sazlar oynasın falancalar!

***

Gelelim, maçtan saatler sonra İçişleri Bakanlığı’nın resmi hesabından yapılan açıklamaya.

Kamuoyu şöyle bilgilendiriliyor, açıklamada:

“Bu akşam, Diyarbakır'da oynanan maçta alınan tüm güvenlik önlemlerine rağmen vücutlarına sararak stada soktukları değerlendirilen görsellerle ağır provokasyon hedeflenmiştir. Sporu provokatif içeriklerle zehirlemek isteyenlere hiç bir şartta fırsat verilmeyecektir. Provokasyona gerekli müdahaleler yapılmış ve derhal ilgililere yönelik soruşturma başlatılmıştır.”

Başlat uğurcuğum, başlat!

Vali emrinizde,

Belediye Başkanı emrinizde,

Kaymakam emrinizde,

Mit emrinizde,

Emniyet emrinizde,

Garnizon Komutanı da aynı şekilde.

Kısacası devletin bütün görevlileri emrinizdeyken, nasıl böyle bir ihmal meydana gelir?

Burası her türlü provokasyona açık bir kent, burası çirkin emelleri olanların uygulama alanlarından, masumların canının andığı bir bölge!

Maçın gergin geçmesi herkesin malumuyken, neden ciddi önlemler alınmaz. Birilerine, “vücutlarına sararak” stada soktukları bez parçalarıyla provokasyon yapmasına izin verilir!

Şimdi merak ediyoruz, Diyarbakır Valisi, Emniyet Müdürü, o bölgenin sorumluğundaki kaymakam, garnizon komutanı ve diğer devlet görevlileri hakkında soruşturma açılacak mı?

Veya görevden almalar olacak mı?

Açıklama yapmak, soruşturma başlattık demek kolay.

Bu arada, Soylu’nun idaresindeki kentlerimizden birisi olan İstanbul’un Bağcılar ilçesinde uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen bir kişi, annesinin başını gövdesinden ayırıp balkondan attı!

Dertleniyormuş gibi yapıp dertlenmeyen, sosyal medyadan, whatsapp gruplarından atıp tutanların, alt kattaki komşusuna selam bile vermeyenlerin, slogan atmaya gelince aslan kesilenlerin ülkesinde acayip şeyler oluyor, Allah’ım…