Türkiye'de yaşanan ekonomik dalgalanma, faize giden paralar, girdi maliyetlerinde devam eden artış, vatandaşa zam olarak yansıyor. Akaryakıta gelen artışlar maliyetleri yükseltiyor. Dar gelirli sayısı da giderek artıyor.
Buski faturalarının yeni yılla birlikte yüzde yüzün üzerindeki artışı kamuoyunda çok tartışıldı. Bu tartışmalar çerçevesinde harekete geçen Yıldırım Belediyesi de dar gelirli ilçe sakinlerine jest yaptı.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde yaptığı değerlendirmede, 2026 yılı itibarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşların birinci kademe su tüketimine ait faturalarının Yıldırım Belediyesi tarafından karşılanacağını açıkladı.

TEMEL GİDERLERİ KARŞILANACAK
Dar gelirli ailelere yönelik desteklerin artırılacağını ifade eden Başkan Yılmaz, uygulamanın hem ekonomik anlamda vatandaşları rahatlatacağını hem de belediyenin sosyal yardım politikalarına yeni bir boyut kazandıracağını söyledi. Yılmaz, "İhtiyaç sahibi hemşehrilerimizin temel giderlerini hafifletmek önceliklerimiz arasında. 2026'dan itibaren birinci kademe su faturalarını belediye olarak üstleneceğiz" dedi.