Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, "Hedefimiz Türkiye'de bal üretiminde bir numara olmak. Onun için çalışacağız ve destekleyeceğiz." dedi.

Türkiye Merkez Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin, arıcılık sektörünün karşı karşıya olduğu sorunlara dikkat çekti. Şahin, gıda krizine çözüm olabilecek arıcılığın önemini vurgulayarak, "Arı vazgeçilmezdir diyoruz ama unutuyoruz, unutmamak gerekiyor. Gıda krizine ancak arılar umut ışığı olabilir." dedi.

Konuşmalarında arıcılara çeşitli desteklerin verileceği müjdesi verildi. Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Melikşah Taşkın, "2024 yılında bakanlık politikaları tarafından arıcılara ciddi destekler vereceğiz. Özellikle genç ve kadın üreticilerimize ilave destekler vereceğiz." dedi.

“HAK GASPI”

Bozbey'den hayati proje! Köye dönüş başlıyor; bizzat elleriyle dağıttı Bozbey'den hayati proje! Köye dönüş başlıyor; bizzat elleriyle dağıttı

Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, sahte balla mücadeleye ilişkin de konuştu. Sarı, "Sahte ballarla ilgili yaşanan hak gaspının da takipçisi olacağız. Denetimlerin etkin ve yetkin olması için belediye başkanımızın da elinden geleni yaptığını ve yapmaya da devam edeceğini görüyorum" dedi.

Dünya Arı Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Arı ürünleri standlarını gezen vatandaşlar, arıcılık hakkında bilgi edindi ve ürünler satın aldı.

Baltabbir ( Balıkesir Tıbbi Aromatik Bitkiler Birliği ) Başkanı Muzaffer Koşan 20 Mayıs Dünya Arı Günü'nünde çeşitli bölgelerden gelen balların tadımlarını yaparak, Ballara Puan verdi. Bal tadımı sonrasında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ile standı gezdi. Karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu, Başkan Ahmet Akını Vadi Kazdağları Apiterapi merkezine davet etti. Davetten büyük memnuniyet duyan Başkan Akın, en kısa sürede Vadi Kazdağlarını ziyarete geleceğini dile getirdi. Aynı Zamanda Balıkesir CHP Milletvekili Serkan Sarı ile Arıcılık ve Apiterapi üzerine bilgi alışverişinde bulundular.

Editör: Bilal Kayaaltı