29 Temmuz’da meydana gelen olayda, Sur Yapı alışveriş merkezinde bir mağazanın soyunma kabininde Nilüfer Müftülüğü görevlisi müezzin Yakup Ç. kadınların çıplak görüntüsünü çekerken yakalanmıştı. Kıyafetlerini değiştiren mağdur bayanın çığlıkları sonucu kıs kıvrak yakalanan müezzin, gözaltına alındıktan sonra, yapılan tüm telkinlere rağmen şikayetinden vaz geçmeyen genç kadının dik duruşu sayesinde nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

'ARKADAŞIM SANDIM'

Geçtiğimiz ay ilk duruşmaya çıkan Mehmet Zait Koktu Cami’nde görevli olduğu belirtilen müezzin Yakup Ç, Bursa 5.’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakkında 'cinsel taciz ve özel hayata ihlal' suçlarından 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Çıktığı ilk duruşmanın savunmasında, “Kıyafetlerini denemek için kabinlerden birine girdiğini, kabinde kıyafetleri denerken, çok samimi olduğun arkadaşımın sesini duyar gibi olduğunu, ona şaka yapmak için telefonu çıkararak, yan taraftaki kabinde arkadaşım bulunduğunu düşünerek, video ve fotoğraf çekmeye başladığını belirtmişti.” Müezzin Yakup Ç, mahkeme heyetine, çok pişman olduğunu söylemiş, ‘beni affedin’ diye yalvarmış beraatımı istiyorum’ demişti.

Tutuklu yargılanmasına devam edilen Yakup Ç’nin iki ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı anlaşıldı. Salıverilmenin ardından, sosyal medya kullanıcıları karara tepki göstermeye başladı.

Editör: Haber Merkezi