Milyonlarca işçiyi ve ailelerini ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri için geri sayım başladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2021’de uygulanacak asgari ücretin belirlenmesi için ilk toplantının 4 Aralık’ta yapılacağını açıkladı.

 DİSK, Türk-İş, Hak-İş katılacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı başkanlığında bakanlıkta yapılacak ilk toplantının ardından komisyon, işçi ve işverenin ev sahipliğinde ayrı ayrı toplanıyor. Son toplantısını yine bakanlıkta yapan komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar alıyor. Oyların eşit olması durumunda başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

2021 Asgari Ücret tahminleri 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun asgari ücrette ne kadar artış yapacağı merak ediliyor. Çeşitli senaryolara göre asgari ücrette yapılacak olası artışlar şöyle:

OVP’deki 2021 enflasyon hedefine göre: OVP’de 2021 yılı için enflasyonun yüzde 8 olacağı öngörülüyor. Asgari ücret bu hedef doğrultusunda yüzde 8 oranında artırılırsa brüt asgari ücret 3.178 TL, net asgari ücret 2.510 TL olur.

Editör: Haber Merkezi