Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücrete yapacakları zam çıkışının ardından, hükümete yakın isimlerin verdiği bilgilere göre, asgari ücrete yüzde 100’ün üzerinde artış yapılacağını iddia ettiler. Bu haber işçileri sevince boğdu, işte detaylar…

İşçileri sevindiren kulis haberleri gelmeye devam ediyor.  Beştepe’ye yakın isimler asgari ücrete anormal artış yapılacağını duyurdu. Bu rakamın yüzde 100’ü bulacağı belirtildi.

Ankara’da asgari ücret hareketliği başladı, açıklamalar ardı ardına yapılıyor, asgari ücrette zam %100’ü geçecek! Asgari ücrette bomba gelişme. Güncem oldukça yoğun ilerlemeye devam ederken, asgari ücret komisyonu ile ilgili bomba bir iddia gündeme düştü. Güncel kurların yeni rekorlar kırmaya başlaması maaş zamlarına düşünülen oranları da büyük ölçüde etkiledi. Asgari ücret için düşünülen yeni rakam ise yüzde 100’ün üzerine ulaştı. Kulisler bu haber ile çalkalanıyor. Asgari ücret ile çalışan 7.5 milyon emekli, bu haber ile bayram edecek. Asgari ücrette yeni rakam 13.000 TL’ye ulaştı. peki, kesin rakam ne zaman açıklanacak? Asgari ücret zammı ne zaman belli olacak? Komisyon bir araya geldi mi? Asgari ücret ele ilgili son dakika gelişmelerinin detayları…

Gerçekleşen seçimlerin ardından yeni kabine artık resmen görevinin başına geçmiş durumda. Gerekli çalışmalar yapılarak kurumların başkanlarında da değişikliğe gidiliyor ve en önemlisi yen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş olarak belirlendi ve dün en yaşlı vekil sıfatı ile geçici TBMM Başkanı olmaya layık görülen Devlet Bahçeli’den görevi resmi olarak devraldı. Seçim öncesinde vaat edilen pek çok düzenleme artık Meclis’te onaylanarak yasalaştırılacak ve yürürlüğe alınacak. Asgari ücret zammı için de komisyon en kısa sürede bir araya gelerek piyasaların durumunu inceleyerek zam oranı ile ilgili rakam belirlemeye çalışacak. Temmuz ayının giderek yaklaşmasından dolayı vatandaşlar oldukça heyecanlı.

ASGARİ ÜCRETTE ARA ZAM

Asgari ücrette uygulanacak olan ara zam ile ilgili gelişmeler halk tarafından yakından takip ediliyor. Son yaşanan gelişmeler doğrultusunda asgari ücret için yüzde 55 oranında zam uygulanacağı gibi iddialar gündemde dolaşıyor. Harbin geldiği kaynak ise iktidara yakın bir isim olarak gösteriliyor.

YÜZDE 100’ü AŞTI

Yılbaşında açıklanan zam oranları ile birlikte asgari ücrete yüzde 56 oranında bir zam uygulanarak yeni rakam 8500 TL’ye yükseltilmişti. Bu oran şimdilerde ise yüzde 55 olarak konuşuluyor. Asgari ücret için düşünülen oran 13.500 TL seviyesine denk geliyor. Bu rakam ile birlikte 2023 yılında asgari ücrete uygulanan zam oranı yüzde 101 olmuş olacak.

KOMİSYON TOPLANACAK

Asgari ücretin belirlenebilmesi için komisyonun bir araya gelmesi bekleniyor. Yeni asgari ücret zammı ise Haziran ayı çıkmadan açıklanacaktır.

Editör: Bilal Kayaaltı